U SRBIJI PRAVDE NEMA! – Pijan za Novu godinu ubio devojčicu, sad je OSLOBOĐEN!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Veterinar Aleksandar Živanović (33), koji je poslednjeg dana 2016. godine na Banjici svojim automobilom usmrtio Jelenu Melović (13), pušten je prekjuče iz pritvora

Advokat Nemanja Govedarica je potvrdio da je usvojena žalba odbrane, da je okrivljenom ukinut pritvor i da je on pušten na slobodu.
Živanović se tereti da je na pešačkom prelazu udario devojčicu i pobegao, ali se potom sam predao policiji. Utvrđeno je da je u trenutku nesreće imao 1,06 promila alkohola u krvi.
– U dosadašnjem toku postupka saslušani su svedoci, a tek predstoji saobraćajno – tehničko veštačenja, koje će doprineti utvrđivanju činjeničnog stanja. Ono će dati jasnu sliku o kritičnom događaju i njegovim uzrocima. Krivična dela iz grupe dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja su specifična sama po sebi, jer se radi o situacionim krivičnim delima, čiji učinioci nisu kriminogeni tipovi ličnosti. Ovakva krivična dela su praćena tragičnim okolnostima, čije posledice pogađaju kako proodicu oštećenih, tako i porodicu vozača.

Advertisements

Mišljenja sam da akcenat ne treba da bude na pritvoru i strogim krivičnim sankcijama, već na zajedničkom naporu i angažovanju celokupnog društva koji bi bio usmeren na edukaciju i prevenciju u cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda. Čvrstog sam stava da ulaganje u bezbednost saobraćaja i zaštitu pešaka može imati daleko snažniji efekat od krivičnog kažnjavanja – kaže advokat

INFORMER

Advertisements

error: