Da li je u Kini streljano 10,000 političara?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Napomena: Čitate editovanu vest. Obavezno pročitajte deo pod naslovom “DEMANTI NA VEST” koji smo dodali nakon sugestije portala Faktograf koji zajedno sa fejsbukom vodi borbu protiv lažnih vesti.

 

Jedna izuzetno zanimljiva priča nam dolazi sa Dalekog Istoka. Za ove prostore bi se reklo da je to „bajka“. Naravno, bajke ne postoje. Dok borba protiv korupcije postoji(u iole normalnim zemljama).

 

Na jednom bugarskom sajtu objavljena je interesantna statistika o streljanjima u Kini zbog korupcije.

 

Agencija CROSS je objavila da je od 2000. godine do danas u Kini streljano oko 10 000 državnih činovnika koji su proglašeni krivi za korupciju.

Otprilike u isto vreme, po podacima kineskih izvora, još oko 120 000 činovnika je bilo osuđeno na zatvorske kazne sa različitim trajanjem. Očigledno da je to jedan od uzroka rastuće moći te države u celom svetu.

 

DEMANTI VESTI

Advertisements

Nakon što smo preneli ovu vest od drugih medija u Srbiji, reagoval su hrvatski portal Faktograf.hr ali i kompanija Facebook! U njihovoj analizi stoji da gore pročitana vest ne može biti sa sigurnošću potvrđena jer nema dovoljno dokaza o broju streljanih kineskih političkih funkcionera.

 

Portal Faktograf navodi da po izveštajima Amnesty International organizacije, Kina jeste na prvom mestu po broju streljanja ali se zbog oznake “Državna tajna” ne može sa sigurnošću utvrditi da li je streljano 10,000 osoba! Samim tim portal Dnevni Žurnal odlučio je da ovu vest označi kao “delimično tačnu” ili “nepotpunu informaciju”. Informaciju uzmite sa rezervom uz mogućnost da je broj streljanih osoba moguće i manji od navedenog u tekstu i naslovu.

Detaljnu analizu i stav portala Faktograf.hr koji je zvanično uvažila i facebook kompanija možete pročitati OVDE.

 

Autor Vesti: Gerila.rs

Foto: Arhiva

Advertisements

error: