U IME OCA I SVETOG EVRA! Vučić poklonio Irineju 500,000 evra

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlada Srbije je pre nekoliko dana Srpskoj pravoslavnoj crkvi odobrila novu dotaciju od 59,1 milion dinara ili oko 500.000 evra i to radi obnove Hrama Svete Trojice u Mostaru. To je i četvrta donacija koju je Crkva dobila od države u poslednjih pet meseci, ne računajući i visoka redovna primanja koja SPC svake godine dobija iz budžeta.

 

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, Vlada Srbije je na sednici koja je održana 11. jula donela odluku da iz sredstava tekuće budžetske rezerve odobri 59,1 milion dinara na ime dotacije Srpskoj pravoslavnoj Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj. Kako je navedeno, sredstva su dodeljena radi obnove Hrama Svete Trojice u Mostaru.

 

Izdvajanja novca za SPC iz sredstava tekuće budžetske rezerve postalo je pravilo, budući da je na ovaj način samo u poslednjih pet meseci Crkva na ime obnove i izgradnje svojih objekata dobila blizu 11 miliona evra.

Advertisements

Odluka o najvećoj donaciji Crkvi ove godine doneta je 23. marta, kada je Vlada odlučila da uplati 10 miliona evra za nastavak izgradnje Hrama Svetog Save.Potom je početkom maja iz budžetskih rezervi SPC od Vlade dobila još jednu donaciju u iznosu od 30 miliona dinara ili oko 254.000 evra. Na ime dotacije Eparhiji britansko – skandinavskoj SPC, a radi pomoći za izgradnju Manastira Pokrova presvete Bogorodice i Srpskog centra u Vokstropu, u Švedskoj, Vlada je odobrila pomoć 12 miliona dinara.

 

Takođe, na istoj sednici Vlade odobrena je i uplata 18 miliona dinara Srpskoj pravoslavnoj eparhiji budimskoj, a radi pomoći za završetak radova na Muzeju Eparhije budimske u Sentandreji, u Mađarskoj.

 

Gerila.rs /Mondo

Advertisements

error: