TURSKI PREDSEDNIK STIŽE U BEOGRAD! Ogromno obezbeđenje za Erdogana

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan dolazi u Novi Pazar u sredu, 11. oktobra, oko podne, u okviru dvodnevne posete Srbiji – tokom koje će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima.

 

Zvanični protokol ove posete još uvek je nepoznat, osim da će se u ovom gradu zadržati tri-četiri sata.

U čast Erdoganovog dolaska Novi Pazar je ukrašen bilbordima sa njegovim likom, kao i sa zastavama Srbije, Turske i bošnjačkom zastavom.

Erdogan je i tokom poslednje posete Srbiji, u julu 2010. godine, posetio Novi Pazar, ali tada u svojstvu premijera Turske, kada je u ovom gradu otvorio Turski kulturni centar “Ataturk”.

Tada ga je na ulicama dočekalo više od hiljadu gradjana, a skup su obezbedjivale jake policijske snage.

Advertisements

“Tito je dolazio samo jednom u Pazar, a predsednik Turske nam dolazi, evo, opet”, komentariše ulični prodavač u Novom Pazaru.

Prema najama iz Beograda i Ankare, zvanični deo posete počinje u utorak, 10. oktobra.

Erdogan će se odvojeno sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Skupštine Majom Gojković, a zajedno sa predsednikom Srbije trebalo bi da učestvuje i u radu Poslovnog foruma Srbija-Turska.

U fokusu posete biće ekonomska saradnja pri čemu je srpska strana najviše zainteresovana za privlačenje novih investicija iz Turske, a jedna od tema biće i energetika, odnosno gasovod Turski tok.

U posetu sa predsednikom Turske doputovaće i 185 privrednika zainteresovanih da ulažu u Srbiji.

ESPRESO.RS

Advertisements

error: