TUGA! SRPSKI MATEMATIČAR poginuo u Beogradu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lazar Vojičić (24), matematičar iz Bora, tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći na Novom Beogradu dok je pokušavao da pređe ulicu na crveno.

 

Nastradali mladić bio je dečko za primer koji je pre nekoliko godina došao iz Bora da studira Matematički fakultet u Beogradu. Njegova porodica zanemela je od tuge i bola zbog gubitka njihovog ponosa i dike. Lazareva majka Dragana došla je juče za Beograd da bi preuzela telo svoga sina.

 

Mladi matematičar i uspešni programer poginuo je u utorak oko 23.30 sati na Tošinom bunaru. Kako saznajemo, mladić je pokušavao da pretrči ulicu dok je na semaforu za pešake stajalo crveno svetlo, kada je na njega naleteo automobil “škoda” za čijim volanom je bio četiri godine mlađi Kosta B. (20).

 

Nesrećni mladić od posledica udara preminuo je na licu mesta. Kada je shvatio da je udario Vojičića, Kosta B. je zaustavio vozilo.

– Beživotno telo Lazara nalazilo se na ulici dok su čekali policiju da dođe da obavi uviđaj. Nekoliko sekundi pošto je nastradao preko njegovog tela prešao je još jedan automobil, koji se uključio na put s obližnjeg parkinga. I taj vozač, ali i Kosta B. prošli su alko-test, kojim je utvrđeno da nemaju alkohol u krvi – kaže izvor ovog lista.

Advertisements

 

Lazareva majka kaže da je njen sin bio mladić za primer.

– Moj sin je bio divan momak, dete za poželeti. Nije pušio, nije pio. Diplomirani matematičar koji je u roku završio fakultet. Sada je bio na kraju master studija – u suzama priča majka nastradalog mladića.

 

Kako kaže, samo sedam dana pre stravične tragedije Lazar se zaposlio na neodređeno vreme u jednu programerskoj firmi.

 

– On je prošao sve IQ testove za tu firmu sa sedištem u Beču, koja je naročito cenjena u svetu programera. Radio je za njih poslednjih meseci na ugovor, pratili su njegov razvoj. Moj sin je bio vredan i pametan – u suzama priča Dragana.

 

Nesrećna majka ostala je bez sina u jednoj sekundi. Kako kaže, njegova smrt trebalo bi svima da služi kao primer i pouka: nigde ne žurite, život je najbitniji.

 

AUOTR TEKSTA: Kurir / B92

Advertisements

error: