TUGA! Poplave u VRŠCU odnose živote – U pomoć stiže ŽANDARMERIJA iz Beograda

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

VRŠAC – Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća u mestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta.

Jedna žena stradala je od posledica nevremena koje je popodne zadesilo Vršac i okolinu, rekla je Tanjugu načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran.

Prema njenim rečima, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povređenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.

Situacija u mestima Uljma i Šušare, u kojima je usled obilnih padavina poplavljeno više destina kuća je stabilna, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 42 osobe, izjavio je večeras zamenik načelnika Uprave za vatrogasno – spasilačke jedinice Dragan Dončevski.

Advertisements

„Posle današnje bujične poplave situacija u Uljmi i Šušaru je mirna, a voda se polako povlači. Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj“, rekao je Dončevski.

Na terenu su, kako je naveo, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije opšte nadležnosti, koji će nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da prate situaciju.

Vatrogasno spasilačke jedinice su evakuisale oko 40 građana Uljme, trenutna situacija posle te bujične poplave je stabilna, trenutno nema ugroženih lica, voda se povlači mislim da je ono najgore završeno.

– Verovatno imate informaciju da je nastradala jedna ženska osoba, a istraga će utvrditi zašto se to desilo. Ono što je najvažnije jeste da je situacija je stabilna – kaže Dragan Dončevski, načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice sektora za vanredne situacije, prenosi portal Južni Banat.

KURIR

Advertisements

error: