TRUDNICE: Martinoviću ti si bruka za Srbiju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Sramno je i iznad svega nepristojno od Aleksandra Martinovića da se politički razračunava preko ledja trudnica i porodilja i njihovih novčanika, kažu iz pokreta Mame su zakon.

 

Trudnice i porodilje nezadovoljne Zakonom o podršci porodicama sa decom organizovale su nedavno u Beogradu protestnu šetnju pod nazivom “Mame su zakon”.

Protestna šetnja pod nazivom “Mame su zakon” počela je u 17.00 od Trga Nikole Pašića, a završena je ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu pozivom na usvajanje izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojima se, između ostalog, traži da naknada za vreme porodiljskog odsustva ili odsustva radi nege deteta ne može biti manja od minimalne zarade.

 

Učesnici skupa, njih oko 1.000, ocenili su da je Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, čija je primena počela 1. jula, “ponižavajući, nedopustiv i diskriminatorski” dok su sa razglasa puštali dečje pesme.

Povodom cele priče oglasio se i Aleksandar Martinović koji se zapitao, “Ko stoji iza protesta, “Mame su zakon”?

Advertisements

Nakon Martinovićeve izjave koje je za mnoge sramna, ogsila se i organizacija

„Mame su zakon“ koja je najoštrije osudila izjavu koju je u toku skupštinske rasprave izneo poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović koji je za protest nezadovoljnih trudnica i porodilja rekao da je stranački protest protiv Vlade Srbije.

 

U saopštenju nezadovoljnih porodilja i trudnica se navodi da je Martinović na taj način „targetirao“ najosetljiviju i ekonomski izuzetno poniženu grupu od više od 1.000 žena koje su juče učestvovale u mirnoj protestnoj šetnji zbog loših efekata primene Zakona o finansijskoj podršci sa decom.

 

„Zašto poslanik skupštinske većine nije bio glasan i zašto je prećutao skupštinsku raspravu kada je usvajan zakon koji će veliki broj porodilja ostaviti sa mesečnim primanjima od par hiljada dinara, medju kojima ima i ekstremnih primera sa iznosima od 1.000 do 3.000 dinara? Zašto tada nije radio svoj posao“, upitale su u saopštenju.

 

Advertisements

error: