TRIFUNOVIĆ: Tražili ste nove političare, evo me!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Na pitanje zašto on kao glumac ulazi u politiku, Sergej Trifunović je rekao da “ne postoji fakultet za političare”

 

Novi predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je da je njegov cilj ulaska u politiku ujedinjenje cele opozicije.

“Tražili ste nove ljude, evo, tu sam”, rekao je on u emisiji Pressing na N1.

Pre nekoliko nedelja, sa čela Pokreta slobodnih građana otišao je doskorašnji predsednik Saša Janković, a sinoć je objavljeno i da je napustio Pokret.

 

Branislav Trifunović, Sergejev brat i “ikona protesta”, kako ga je on nazvao, označio je Sašu Jankovića kao “čoveka službe”.

“Ja sam mislio da on to nije, međutim, prekjuče, kad sam izabran, na sednici sam video gomilu stvari, o kojima ću tek govoriti… Mesecima unazad sam razmišljao da odem u Pokret, u koji sam došao s rečima da u 44. godini postajem član partije, jer nikad nisam ranije bio član nijedne partije, razmišljao sam da odem i da se ispišem, kao što je to uradio Saša Janković”, rekao je Trifunović.

O optužbama na račun bivšeg lidera PSG-a Jankovića, Trifunović je rekao da to nisu optužbe, već zapažanja.

Advertisements

 

“Na izbornoj skupštini pre tri dana, bila je cela ekipa koja je danas dala ostavke…cJa sam saznao nekoliko zapanjujućih činjenica, jedna od njih je da je Pokret pre mesec dana zabranio pristup novim članovima, to se inače radi kad stranka dođe na vlast pa zabrani nove članove, zbog preletača… A onda je i Rade Veljanovski rekao da je Pokret ugašen i da više ne postoji, oni su kao došli da stave ključ u bravu”.

Na pitanje zašto on kao glumac ulazi u politiku, Trifunović je rekao da “ne postoji fakultet za političare”.

 

Govoreći o odnosu PSG-a, Saveza za Srbiju i ljudi koji vode proteste koji se svake subote održavaju u Beogradu, ali i u drugim gradovima u Srbiji, Trifunović je rekao da se “već nakon ostavke Saše Jankovića, PSG pridružio protestima”.

“Što se tiče SzS, PSG neće u taj savez, iz više razloga – jedan je i lični razlog, jer sam ja sam ušao u ovo slušajući ljude koji su zgroženi političarima… Ja ću da žrtvujem svoj lični život, upravo da bih privukao pristojne ljude, kojima se gade recimo, Jeremić i Đilas… Ja i Đilasu kažem, ti moraš da stalno ponavljaš da si pogrešio… I ako sam ja ušao da bih privukao te ljude, ne mogu da ih odbacim time što bih ušao u SzS”, objasnio je Trifunović.

 

NEDELJNIK / N1

FOTO: FoNet

 

Advertisements

error: