Trifunović nazvao novinarku Srpskog Telegrafa kurvom

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudio je uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić i pozvao ga da joj se javno izvini.

 

Nakon što je od njega zatražila izjavu, Trifunović je novinarku nazvao ku*vom, i sms prepisku, sa njenim brojem telefona, objavio na Tviteru.

UNS protestuje zbog uvreda i ističe da je ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, naročito kada su u pitanju javne ličnosti koje imaju uticaja na kreiranje javnog mnjenja i koje svojim ponašanjem treba da daju primer.

Advertisements

 

U saopštenju se ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

 

Podsetimo, glumac je novinarku Srpskog Telegrafa nazvao kurvom a potom je njen privatni broj telefona ostavio javno na Tviteru kako bi je i ostali mogli zvati. Za sada nije poznato da li je neko iz Saveza za Srbiju reagovao.

 

N1 SRBIJA / Dnevni Žurnal
FOTO: Tanjug

Advertisements

error: