TRIFUNOVIĆ: Ja pomažem deci jer je država nesposobna!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Fondacija nema nikakve političke konotacije, već prikuplja novac za lečenje dece, ona postoji jer je država nesposobna, ili, još gore, ne želi time da se bavi, izjavio je FoNetu osnivač Fondacije “Podrži život”, glumac Sergej Trifunović.

 

On je, u okviru serijala razgovora Bez rukavica, objasnio da je krivična prijava za zloupotrebe protiv njega podneta samo u tabloidu, pošto za pravu nema elemenata.

Trifunović je novinarki Andrijani Milaćević rekao da ga, posle najave ministra Zlatibora Lončara da se ispita rad Fondacije, niko nije kontaktirao iz Antikorupcijskog tima Ministarstva zdravlja.

Kako kaže, nisu ga kontaktirali ni nadležni organi posle navodne krivične prijave, koju je podnela organizacija iz Trstenika Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost”.

Advertisements

 

Lider organizacije Mario Spasić je prvo pristao na izjavu FoNetu da bi potvrdio i objasnio da li je i zbog čega je podneo prijavu, ali potom dva dana nije odgovarao na pozive i poruke.

 

Trifunović je, ipak, očekuje inspekciju i poziva je da dođe i proveri rad Fondacije.

Pošto je inspekcija bila u Investicionom fondu Ilirika, u koji je Fondacija ulagala novac, “uzeli su njihove papire, čekamo da dođu kod nas, sve je na izvolte”, istakao je Trifunović, koji čeka potvrdu o regularnom radu, “pošto neće naći ništa”.

 

FONET / FOTO: PixSell

Advertisements

error: