TRAMPOV SAVETNIK ZA BEZBEDNOST: Izabrali smo predsednika, sad HILARI U ZATVOR!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vašington — Inauguracionom ceremonijom koja ima nekoliko etapa Donald Tramp i zvanično postaje novi predsednik SAD.

“Sve počinje danas. Vidimo se na zakletvi. Pokret se nastavlja – rad počinje”, napisao je ranije na Tviteru.

Tramp je inauguracione aktivnosti sa suprugom Melanijom počeo u Crkvi Svetog Jovana koja se nalazi preko puta Bele kuće. Crkvu su napustili oko 15.30 po našem vremenu.

Tramp je u crkvi prisustvovao crkvenoj službi sa svojom porodicom, potpredsednikom SAD Majkom Pensom i njegovom porodicom, članovima Kabineta i prijateljima, prenosi CNN.

Potom se u Beloj kući sastao sa dosadašnjim predsednikom Barakom Obamom i odlazećom prvom damom Mišel Obamom, sa kojima je krenuo ka Kapitolu na ceremoniju zakletve.

Advertisements

Barak i Mišel Obama su Trampove dočekali na ulazu u Belu kuću, a Melanija Tramp je za Mišel donela poklon. Novoizabrani i odlazeći predsednik su se potom fotografisali sa svojim suprugama i ušli u Belu kuću.

 

Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Geri Trini poručio je na Tviteru kratkom porukom:

Naš Donald Tramp postao je predsednik, vreme je Hilari ready for prison (Hilari spremna za zatvor).

 

Porodice Tramp i Obama stigle su u zgradu Kapitola oko 17 časova. Tramp se građanima obratio u podne, odnosno oko 18 časova po našem vremenu

Bivša kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton stigla je u Belu kuću na inauguraciju bez reči, a analitičari CNN su naveli da se još nije oporavila od poraza. Osim toga, oglasio se i Kremlj iz kojeg su naveli da ruski predsednik Vladimir Putin neće pratiti inauguraciju koja “dugo traje:”

 

 

AGENCIJE / B92

Advertisements

error: