TRAMP U SEDIŠTU CIA: PAZITE ŠTA RADITE u ime Amerike, biće otkaza za greške!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vašington — Predsednik SAD Donald Tramp održao je govor zaposlenima u sedištu CIA u Virdžiniji, čiji je rad javno dovodio u pitanje.

On je poručio da niko ne gaji jača osećanja prema obaveštajnoj zajednici od njega, prenosi AP.

Agencija navodi da se Tramp, kojem je ovo prvi dan na funkciji, obratio pred oko 400 pripadnika CIA. Kazao im je da su oni za njega “stvarno jedinstveni i sjajni ljudi”.

“Uz vas sam 1.000 posto”, rekao je Tramp, prenosi AFP.

 

Ako pošteno budete radili, biće sve u redu. Ko se ne bude pridržavao pravila i radio protiv interesa sopstvene države, kaljanjem svoje zastave, leti napolje, rekao je Tramp.

Rojters prenosi da Tramp u govoru koji je trajao oko 15 minuta nije ni u jednom trenutku pomenuo Rusiju.

Navodi se da je američki predsednik u svojoj prvoj poseti nekoj vladinoj agenciji poručio agentima CIA da izuzetno ceni ovu agenciju i negirao da je u svađi s obaveštajnom zajednicom.

Advertisements

Rojters navodi da je novi šef Bele kuće “obasipao pohvalama agente koji su došli da ga vide na svoj slobodan dan, govoreći kako ih voli i kako im čuva leđa”, iako je ranije za njihove obaveštajne taktike tvrdio da podsećaju na one viđene u nacističkoj Nemačkoj.

“Veoma, veoma malo ljudi bi moglo da obavlja posao koji vi radite i želim da znate da sam u potpunosti uz vas”, kazao je Tramp, nakon čega su usledili uzvici odobravanja i glasan aplauz.

Tramp je u sedištu CIA izneo tvrdnju da su mediji izmislili njegovu svađu s obaveštajnim agencijama i za novinare rekao da su “jedni od najnečasnijih ljudskih stvorova na Zemlji”.

Novi šef Bele kuće je poručio da će borba protiv ekstremista Islamske države biti prioritet CIA, naglasivši da “radikalni islamistički terorizam” mora da bude iskorenjen.

 

B92

Advertisements

error: