TRAMP PREOKRENUO STVAR! Amerika i Rusija će zajedno bombardovati Islamiste!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon što su vojni zvaničnici SAD nazvali “glupošću” tvrdnju Rusije, iz Bele kuće je stigao komentar da SAD “naravno” mogu i s Rusijom u borbu protiv ID.

Rusija je ranije navela da su njeni avioni leteli zajedno sa američkim u zajedničkoj misiji s koalicijom na čijem čelu je vojska SAD u borbi protiv Islamske države.

Portparol američkog predsednika Donalda Trampa Šon Spajser je kazao novinarima da je novi šef Bele kuće otvoren prema ideji izvođenja zajedničkih operacija sa Rusijom u borbi protiv Islamske države u Siriji, prenosi AFP.

“Ukoliko postoji način da se borimo protiv ID zajedno sa bilo kojom zemljom, bilo da je to Rusija, ili neko drugi, i ako imamo zajednički nacionalni interes u tome, naravno, prihvatićemo to”, naveo je Spajser.

Advertisements

Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, snage te zemlje u Siriji su u nedelju dobile koordinate položaja Islamske države kod grada Al Baba “od SAD putem vruće linije uspostavljene sa sedištem međunarodne koalicije, preneo je AP.

Po toj tvrdnji, dva ruska vojna aviona i dva aviona koalicije na čijem čelu su SAD su napali te mete, uništivši nekoliko skladišta municije i depoa sa gorivom, kao i ekstremiste i njihovo naoružanje”.

Pukovnik američkih vazduhoplovnih snaga Džon Dorijan, koji je portparol koalicije, odmah je “propagandom” nazvao rusku tvrdnju.

Portparol Pentagona mornarički kapetan Džef Dejvis rekao je da SAD obavljaju rutinske razgovore “za izbegavanje sukoba” koji služe za izebgavanje nenamernih vazdušnih incidenata na prenatrpanom sirijskom nebu, prenosi AP.

Ipak, Dejvis je naveo da nema nikakvih promena u tom aranžmanu, kao i da SAD insistiraju već mesecima da ne postoji koordinacija niti zajedničko uništavanje meta sa Rusijom.

IZVOR: B92

Advertisements

error: