TRAMP PORUČIO: SRBI SU DIVAN NAROD, hoću da se sastanem sa Vučićem!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je Srbima: Vi ste divan narod!
Šef Bele kuće ovo je rekao tokom razgovora sa ambasadorom Srbije u SAD Đerđom Matkovićem, ekskluzivno otkriva KURIR…

Američki predsednik SAD Donald Tramp želi da se sastane sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, a našem ambasadoru u Americi Đerđu Matkoviću poručio je da što pre organizuje susret.

 

Ambasador Srbije u SAD otkrio je još jedan detalj:

– Naš susret dogodio se na predinauguracionom balu, koji je održan uoči inauguracije 17. januara, a koji je organizovao predsednik inauguracionog komiteta Tom Barak. Kad je Tramp sišao s bine posle govora, prišao sam mu i u ime naroda Srbije čestitao na pobedi i rekao mu da je njegova pobeda u Srbiji dočekana s velikim zadovoljstvom i da želimo da nastavimo saradnju sa SAD, da možemo da budemo koristan partner i da bi naše rukovodstvo na čelu sa premijerom Vučićem želelo da se sastane s njim. On je rekao da zna da je njegova pobeda bila primljena dobro u Srbiji. Rekao je: „Vi ste divan narod, hajde da organizujemo sastanke!“ – otkriva Matković za Kurir.

Advertisements

 

Lider JS Dragan Marković Palma, koji je protekle nedelje boravio u Vašingtonu, kad je novoizabrani američki predsednik i zvanično položio zakletvu kaže da mora da pohvali ambasadora Matkovića jer ima dobre kontakte, a način na koji lobira za Srbiju je maestralan.

 

– Ovo je veoma dobra vest za Srbiju. Moramo maksimalno iskoristiti Trampovu popularnost u Srbiji i uvažavanje našeg premijera u svetu – kaže Palma.

Na pitanje da li očekuje da će Tramp imati sluha za nas i da li će se američka politika prema Srbiji promeniti, odgovara:

 

– Ne možemo već sutra da očekujemo da će se nešto promeniti prema Srbiji, ali sam siguran da se nova administracija neće ponašati kao stara. Do sada je primenjivana sila, a ne pravo. Prioritet nam je da napravimo kontakte s novom administracijom koja će dobijati prave informacije o Srbiji, jer su godinama američki i svetski mediji lagali o našoj zemlji. Evo i ja sam tokom posete imao sastanke s nekoliko američkih kongresmena, bivšim šefom CIA Stivom Mejerom, gradonačelnicima, među kojima je gradonačelnica Vašingtona – rekao je Palma.

 

 

KURIR

Advertisements

error: