TRAMP OKREĆE AMERIKU NAOPAČKE! Vraća “crne sobe” i MUČENJE ZATVORENIKA VODOM!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da smatra da je mučenje zatvorenika delotvorno jer, kako je ocenio, “protiv vatre moramo da se borimo vatrom”

 

U prvom televizijskom intervjuu od inauguracije, koji je dao za TV ABC predsednik SAD je rekao da će se posavetovati sa sekretarom za odbranu Džejmsom Matisom i s direktorom CIA-e Majkom Pompeom o tome šta se legalno može, a šta ne u borbi protiv širenja radikalizma.
On je izjavio da su mu zvaničnici obaveštajnih službi rekli da je mučenje kao deo ispitivanja zatvorenika “delotvorno” i da bi on apsolutno ponovo uveo mučenje takozvani “waterboarding” (mučenje vodom koje izaziva osećaj davljenja).

Advertisements

 

– Kada pucaju, odsecaju glave našim ljudima i drugim narodima, kada odsecaju glave ljudima samo zato što su hrišćani na Bliskom Istoku, kada ISIS radi stvari za koje niko nikada nije čuo još od srednjevekovnih vremena, da li bi trebalo da se protivim mučenju vodom? Što se mene tiče treba da uzvratimo vatrom protiv vatre. Pričao sam sa ljudima na najvišim nivoima obaveštajnih službi i postavio sam im pitanje: ‘Da li deluje? Da li mučenje deluje’ i odgovor je bio ‘Da, apsolutno'Tramp je rekao da će razgovarati sa Pompeom i Matisom i da će složiti sa onim što oni odluče po ovom pitanju.

Intervju je usledio nakon objavljivanja izveštaja da Tramp priprema da potpiše naredbu kojom će se ponovo zatvarati osobe osumnjičene za terorizam na tajnim lokacijama, takozvanim “crnim mestima”.
Ovim bi bila uklonjena ograničenja na prinudne ispitivačke tehnike, koja su uspostavljena dugogodišnjim vojnim uputstvima namenjenim da obezbede humano vojno ispitivanje, a koja bi bila u skladu sa Ženevskom konvencijom.

 

INFORMER

Advertisements

error: