TRAMP: Neću se sastati sa Kimom!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je planirani samit sa liderom Severne Koreje Kim Džong-unom.

 

Predsednik SAD je to nazvao “propuštenom prilikom” i “zaista tužnim trenutkom u istoriji”.

Tramp je poručio Kimu da sastanka neće biti, rekavši da je on u ovom trenutku “neprikladan”.

 

Kako je naveo, tu odluku je doneo zbog “neprijateljstva i besa” iskazanog u poslednjim saopštenjima iz Pjongjanga.

 

“U ovom trenutku je sastanak neprikladan i za dobro obe strane ovaj sastanak se neće održati. Vi govorite o svojim nuklearnim sposobnostima, ali naše su toliko masivne i moćnije da se molim Bogu da nećemo morati da ih koristimo”, naveo je Tramp u pismu Kimu.

Advertisements

U pismu čiji je sadržaj objavila Bela kuća, Tramp je rekao da se on ipak veoma nada da će se sa liderom Pjongjanga sastati jednog dana.

 

“Imao sam osećaj da se divan dijalog razvijao između nas i to je ono što je na kraju i najbitnije. Nadam se da ćemo se jednog dana ipak sresti. U međuvremenu, želim da Vam se zahvalim na puštanju talaca koji sada kod svojih kuća sa porodicama. To je bio divan gest. Ukoliko se predomislite u vezi sa ovom sastankom, molim Vas da ne oklevate da mi šišete ili me pozovete. Svet, a naročito Severna Koreja izgubili su veliku šansu za trajni mir i blagostanje. Ova propuštena prilika je zaista tužan trenutak u istoriji”, napisao je Tramp.

 

Njih dvojica je trebalo da se sastanu 12. juna u Singapuru što su mnogi proglasili istorijskim trenutkom za odnose dve države.

 

IZVOR: Kurir.rs / FOTO: Ap

Advertisements

error: