TOTALNO RASULO! Gradovi zbog izbora celi zalepljeni Vučićevim plakatima

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U pet opština u nedelju, 24. decembra, se održavaju lokalni izbori – Pećinci, Kostolac, Negotin, Mionica i Preševo.

 

U Mionici, koja je pred ove izbore privukla možda i najviše pažnje jer će zajedno nastupiti socijalisti i radikali, a što su pre nekoliko dana zajedno promovisali lideri tih partija Ivica Dačić i Vojislav Šešelj, bila je i ekipa N1.

 

Od trenutka kada se sa puta za Valjevo, skrene ka Mionici, jasno je da građane ove opštine čekaju izbori. Svaka bandera ili stub oblepljeni su plakatima sa kojih se smeškaju lider naprednjaka i doskorašnji lider opštine i to u dužini od sedam kilometara. Ista slika, zapravo isti posteri, čekaju i u samom mestu.

U parku u centru Mionici aktivisti Srpske napredne stranke izlepili su svako drvo plakatima sa likom Aleksandra Vučića i doskorašnjeg predsednika opštine Bobana Jankovića.

 

Izlepili su čak i sat u centru mesta, a pošteđena je jedino crkva. Čini se da postera ima više od glasača.

A glasača ima tek nešto više od 11 hiljada. Oni će birati između četiri liste – naprednjaka, demokrata, PUPS-a i koalicije socijalista, Jedinstvene Srbije i radikala.

 

Od izbora očekuju – uobičajeno – da im bude bolje:

Advertisements

“U Mionici je atmosfera pred izbore zahuktana, oni se bore za vlast, mi pošteni se borimo za čast”.

“Malo je bolje u Mionici nego što je pre bilo”.

“Očekujem pobedu Vučića, i to 100 odsto”.

“Ja živim 200 metara od centra u ulici koja nije asfaltirana, šta da vam kažem”.

“Ucenjuju ljude…ako vide da duguju za vodu ili struju, ucenjuju ih da glasaju za njih”.

Mionica, koja je poznata kao mesto rođenja vojvode Mišića, ali i po zemljotresu iz 1998, poznata je i po tome što se u istoj zgradi nalaze sedišta čak tri stranke koje se bore na izborima. A lideri stranaka su u prethodne dve nedelje okupirali ovo mesto.

 

“Mionica je u tom maniru, kao da od nje sve zavisi. Kao što je rekao predsednik Srbije i lider naprednjaka: Kako ću pred Putina, ako me ni Mionica neće”, kaže novinarka portala kolubarske.rs Darija Ranković.

Mionica će ući u istoriju i po tome što su prvi put u 21. veku na lokalne izbore zajedno izašli socijalisti i radikali – takozvana crveno-crna koalicija.

N1 SRBIJA

 

 

Advertisements

error: