TOTALNA VLADAVINA U NAREDNIH 5 GODINA! Vučić će biti i PREDSEDNIK i PREMIJER!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je zakletvu i stupio na novu dužnost, a potom je u zgradi Predsedništva Srbije preuzeo od odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića državni pečat i posebnu zastavu.

 

Srbija je dobila novog predsednika. Aleksandar Vučić položio je zakletvu u Domu Narodne Skupštine čime je otpočeo njegov mandat.

“Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti”, izgovorio je Vučić tekst zakletve.

Advertisements

nakon čega je intonirana himna Republike.

Usledio je aplauz i čestitke predsednice Parlamenta Maje Gojković, a potom se Vučić obratio zvanicama.

“Danas kada stojim pred vama, pred Srbijom i svi njenim građanima, baš nedaleko od mesta na kome je daleke 1830. godine Miloš Veliki proglasio Prvi hatišerif i utemeljio samostalnost moderne Srbije, više mi je nego jasno da, koliko god da sam se za to pripremao, a pripremao se jesam, čitav svoj politički život, ipak ne mogu da nađem dovoljno reči da sažmem, objasnim, i strah i nadu, koje osećam preuzimajući ovu, za mene svetu, dužnost i obavezu”, rekao je Vučić i zahvalio se prethodnim predsednicima Srbije, a posebno Tomislavu Nikoliću što je podržao mere koje je Vlada preduzimala na putu oporavka Srbije, opširnije ovde.

ALO NOVINE

Advertisements

error: