TOTALNA POBUNA U SRBIJI! I policija protestuje zajedno sa omladinom 8. APRILA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije i Vojni sindikat Srbije najavili su danas da će zbog lošeg položaja i standarda zaposlenih 8. aprila protestovati ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

 

U saopštenju koje je potpisao predsednik Policijskog sindikata Veljko Mijailović je navedeno da ih je teška situacija u MUP Srbije i Vojsci Srbije naterala da po četvrti put izadju na ulice i traže svoja prava.

U saopštenju se navodi da ih za četiri meseca od kako su prvi put protestovali, “niko nije udostojio” da ih “pozove na ozbiljne razgovore”.

Advertisements

“Očigledno ne žele da rešavaju probleme u bezbednosnom sektoru, pa su protesti izgleda jedini način da skrenemo pažnju na naše zahteve. Želimo da upoznamo javnost s lošim položajem i standardom zaposlenih u vojsci i policiji. Dosta nam je lažnih obećanja o povećanju plata, isplati obećane pomoći, poboljšanju uslova rada. Dosta nam je napredovanja po političkoj liniji, umesto po zaslugama”, piše u saopštenju.

Sindikati dodaju i da im je dosta “strašenja policajaca premeštajima na periferne poslove ukoliko ne postupaju onako kako im se naredi”.

U saopštenju je ocena da je sistem na “rubu pucanja” i da žele hitne promene.

Ujedno Sindikat Zaposlenih Policije najavio je da če se u subotu 8. aprila pridružiti studentima u protestima zbog generalno lošeg stanja Srbije.

MONDO / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: