TOTALNA CENZURA! Nakon Ivanovića cenzurisan i Zoran Kesić, zabranjen i koncert pank grupe!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nova epizoda emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ biće emitovana u subotu, 18. marta. Iako prvobitno najavljena za 11. mart, TV B92 donela je odluku da emisiju odloži za jednu sedmicu.

 

Autor i voditelj Zoran Kesić kaže za Danas da ne zna zbog čega je emitovanje odloženo, ali napominje da sa TV B92 imaju čvrst ugovor.

 

– Svake godine potpišemo ugovor na 30 epizoda. Problem je što su nam pauze sve duže. Praktično nismo radili tri meseca. Kažu nam ljudi „dobro je to, taman da vas se publika zaželi“, ali mi od tog posla i živimo. A dok je pauza, ne primamo plate – ističe Kesić.

 

On dodaje da od TV B92 nije dobio objašnjenje zašto je emisija odložena. Biznismen Bogoljub Karić nedavno je najavio da će krajem godine ponovo pokrenuti BK TV i da bi, između ostalih, na njoj voleo da vidi i emisiju „24 minuta sa Zoranom Kesićem“. Kesić kaže da je skeptičan po pitanju uređivačke politike te televizije, s obzirom na to da je Karić blizak sa Aleksandrom Vučićem, ali da su autori satiričnog serijala otvoreni za sve vrste pregovora, ukoliko im se ispune uslovi.

PANK IS DEAD

Koncert pank rok grupe „Dža ili bu“, koji je trebalo da se održi 11. marta u Gradskom kulturnom centru u Užicu, otkazan je, prenosi portal Užička nedelja.
Prema rečima menadžera grupe Dejana Milojevića, koncert je otkazan zbog pesme „Diktatore“. Kako je rekao, zvali su ga iz užičkog GKC i otkazali koncert.

Advertisements

– Rekli su nam da su navodno u pitanju tehnički razlozi, ali nam je svima jasno da je u pitanju pesma „Diktatore“. Karte još nisu bile u prodaji, mada je koncert bio u najavi. Inače, ne dešava nam se ovo prvi put. Na primer, u Studentskom gradu, na dan koncerta nam je rečeno da ne smemo da pevamo tu pesmu. Pošto mi nismo pristali, koncert je otkazan. Tako smo prolazili i na nekoliko festivala, jer su tražili da ne pevamo tu pesmu – rekao je Dejan Milojević za „Užičku nedelju“ i potvrdio da su 4. marta u Valjevu, u jednoj od gradskih ustanova, uspešno održali koncert. U Gradskom kulturnom centru tvrde sasvim drugačije.

– Gledajući naš plan i program bili smo prinuđeni da pomerimo datum. To njima nije odgovaralo, jer imaju ugovorene obaveze. Nadam se da ćemo u nekom narednom periodu nastaviti pregovore oko njihovog nastupa. Nama je baš u to vreme zgusnut termin, jer imamo događanja 8. marta, 14. marta i 24. marta – rekla je za Užičku nedelju Jelena Vasović, v.d. direktora GKC Užice i dodala da je ova ustanova prošle godine ugostila 44 domaća i svetska benda i da uvek dolazi do preklapanja nekih grupa, pa se njihovi koncerti otkazuju ili se pomeraju za drugi termin.

KURIR OPOZICIONAR

Advertisements

error: