TOMA TRIFUNOVIĆ: Mrze mog sina jer kritikuje Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dugogodišnji umetnički direktor aleksinačkog festivala Toma Trifunović podneo je ostavku. Ističe da je pravi razlog skidanja predstave sa repertoara to što je njegovom sinu zabranjeno da igra, jer “vređa rukovodstvo Srpske napredne stranke”, pišu Južne vesti.

 

 

Iako godinama bira predstave koje će publika gledati na aleksinačkom festivalu, Toma Trifunović je saopštio da više neće biti umetnički direktor i iz moralnih razloga je podneo ostavku.

 

Kako pišu Južne vesti, i on je kao i publika u poslednji čas saznao da se otkazuje predstava koja je mesecima ranije najavljena i to zbog “eventualnog sukoba interesa”.

“Moja deca, a pogotovo Sergej Trifunović, je totalno nepoznat čovek i ja kao otac sam imao tu dužnost da mu pomognem da dete malo napreduje u životu i onda sam odlučio da dovedem tu predstavu da bi se čulo o mom sinu u Aleksincu. I eto, to je moj sukob interesa”, kaže Trifunović.

Advertisements

Pre dve godine, kada je Trifunović bio umetnički direktor, njegov sin Sergej igrao je u predstavi “Voz” na istom ovom festivalu i dobio nagradu na aleksinačkom festivalu. Tada nije bilo “sukoba interesa”, ali je dve godine kasnije njemu zabranjeno da se predstavi publici. Da nikakvog sukoba interesa nema smatra Toma Trifunović i ističe da nije tajna šta je pravi razlog za zabranjivanje predstave u kojoj njegov sin tumači Vladislava Petkovića Disa.

 

“Informacija je ta da ne može Sergej Trifunović da igra, jer vređa rukovodstvo SNS-a. Ja mogu da vam kažem samo ovoliko – ti koji donose takve odluke više štete svom rukovodstvu i svojoj partiji nego Sergeju Trifunoviću. Nemaju oni potrebe da brane svog predsednika stranke od Sergeja Trifunovića, zna on vrlo dobro, on je mudar čovek i zna kako će da se brani. Ovi sitni ljudi koji su sitni po duhu i po svemu ne treba da brane nekog ko je mnogo bolji od njih”, ističe Trifunović.

 

JUŽNE VESTI / B92

Advertisements

error: