TOMA štiti bugarskog TAJKUNA jer mu besplatno pravi staklene flaše za njegovu rakiju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nadležni sud 24. februara treba da odluči o ekstradiciji bugarskog državljanina Cvetana Vasileva, za kojim je raspisana Interpolova poternica pre dve i po godine.

To je prilika da srpske vlasti konačno ispune svoju međunarodnu obavezu i povrate ugled, narušen čuvanjem kriminalca kojeg bugarski organi terete za mnogobrojna krivična dela prevare u ukupnoj vrednosti od oko dve milijarde evra.
Podsetimo, predsednik Nove stranke Zoran Živković u više navrata upućivao je poslanička pitanja Vladi Republike Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu pravde zbog čega Srbija čuva lice s poternice. Odgovor nije dobio.

Živkovićeva javna ukazivanja na kršenje međunarodnih zakona od strane srpskih vlasti, koje je očigledno posledica privatnih dogovora koje imaju sa Vasilevim, izazvalo je dosta pažnje u Bugarskoj. Tokom svoje posete Sofiji, gde je gostovao kao učesnik međunarodne konferencije o borbi protiv korupcije, govorio je i za bugarski Kanal 3. Tom prilikom, direktno je optužio premijera Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića za kršenje zakona – međunarodnih i lokalnih koji definišu obaveze države prema Interpolu.

– Srbija je članica Interpola, te kada dobije zahtev za izručenje Bugarskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji, njena je obaveza da to učini u što kraćem roku. To što se izručenje nije desilo već dve i po godine, jasno svedoči o tajnim vezama između najviših predstavniha srpske vlasti i Vasileva. Postoji očigledna veza između Tomislava Nikolića i Vasileva… Vasilev daje novac za fondaciju koju je osnovala Nikolićeva supruga, on proizvodi rakiju, a Vasilev mu besplatno obezbeđuje staklene flaše… zato je i privatizovana paraćinska fabrika stakla… Staklara je data Vasilevu, a Nikolić je bio počasni gost na otvaranju… Naravno, on to sigurno ne bi smeo da uradi bez saglasnosti Vučića – rekao je Živković za Kanal 3.

Advertisements

Lider NOVE istakao je da je Srbija zemlja u kojoj kriminalci imaju svoju državu, uz prećutnu ili aktivnu saglasnost vlasti. Suživot sa mafijom je nedopustiv, umesto toga potrebno je uspostaviti nultu toleranciju za svaki zločin, naveo je on. – Svaka zemlja ima neku vrstu kriminalaca, a Srbija je zemlja u kojoj kriminalci imaju svoju državu. Akcija „Sablja“ je bio dobar start za ukidanje organizovanog kriminala, ali od 2004. godine pa do danas Srbija nije preduzela ništa kako bi postala zemlja pravde i zakona. Korupcija je kao korov – mora se seći svake godine – rekao je Živković.
On je naveo i da je pogrešno mišljenje da male zemlje poput Srbije i Bugarske moraju imati nekog „spoljašnjeg mentora, da moraju slušati ambasadore velikih sila“:

– Dobar političar zna šta mora da se uradi kako bi se u državi stvorili uslovi koji bi bili jednaki za sve, a ne koji bi išli na korist samo onih „zaštićenih“. Ovi koji su trenutno na vlasti u Srbiji nisu dobri političari, zato su uslovi za naše građane nejednaki, i oni od Srbije prave zemlju bez budućnosti iz koje građani naravno beže. Dva savetnika predsednika države u prošlosti su bili osuđeni za zloupotrebu službenog položaja… Među bliskim saradnicima premijera su ljudi za kojima su bile izdate poternice… bili su sitni kriminalci, a sada su postali veliki kriminalci i političari, to je očigledno!

Iako Vučić to pokušava da zataška – manipulisanjem, kupovanjem, zastrašivanjem medija i građana – veliki zločini se ne mogu doveka sakrivati. Neophodna je hitna promena u Srbiji, a predstojeći predsednički izbori prva su prilika za to. Najbolje rešenje je izbor Saše Jankovića, koji je deceniju obavljao funkciju zaštitnika građana.

(Autor: Nova stranka)

Advertisements

error: