Toma neće da ode sa Dedinja! Plaćamo mu troškove 5000 evra

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Iako je prošlo skoro godinu i po dana otkako nije predsednik Srbije, Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica i dalje žive u vili na Dedinju.

 

On sa suprugom Dragicom živi u vili od 800 kvadrata iako mu prema funkciji predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, na kojoj je sada, luksuzna rezidencija ne pripada. Uprkos tome, Vlada Srbije ne pokreće pitanje njegovog iseljenja.

 

Uoči predsedničkih izbora, aprila 2017. godine, bilo je reči o tome hoće li se Nikolić drugi put kandidovati. Kako je procena bila da nema šanse da pobedi u prvom krugu, što je bio najznačajniji kriterijum za kandidaturu, Nikolić je rekao da će se povući, ali je imao uslov – da nastavi da živi u Užičkoj 23, piše Blic.

 

“Samo mu je vila bila važna i tada mu se izašlo u susret. Mislili smo da će posle izvesnog vremena sam shvatiti da mu tu nije mesto, međutim, to se nije dogodilo”, otkriva izvor lista.

Advertisements

 

U planu je bila i rekonstrukcija luksuznog zdanja, čak je bio raspisan i tender za saniranje krova i unutrašnjosti pomoćnog objekta u okviru kompleksa, ali se od toga odustalo.

“Postojao je zahtev za određenim adaptacijama, septembra prošle godine Uprava za zajedničke poslove je raspisala tender za izvođača radova, ali se u međuvremenu, pod pritiskom, od te zamisli odustalo,” navodi sagovornik.

 

Prema saznanjima, Nikolićima je sugerisano da bi bilo dobro da se isele, da svakim produžavanjem boravka u Užičkoj šalju lošu sliku, ali oni zasad ne razmatraju tu mogućnost.

 

Za održavanje luksuznog objekta, te za račune za struju, obezbeđenje i za osoblje koje je angažovano da bi pomagalo porodici bivšeg predsednika iz budžeta Srbije mesečno se izdvaja oko pet hiljada evra. Ni zakonom, kao i nijednim pravnim aktom nije precizirano do kada predsednici nakon isteka mandata treba da se isele iz rezidencijalnog objekta, ali su Nikolićevi prethodnici to činili odmah nakon prestanka mandata.

 

AUTOR TEKSTA: Kurir.rs

 

Advertisements

error: