TOLIKO O TOME! – VUČIĆ NE IDE NA KOSOVO! Albanci ZABRANIILI ulaz srpskoj delegaciji!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće sutra otputivati na Kosovo i Metohiju, jer ne prihvata ucenjivanja iz Prištine.

 

„Ne dolazi u obzir takva vrsta pritiska i cirkus kakav je pravila Priština“, rekao je Vučić gostujući u emisiji „Oko“ RTS-a.

Rekao je da neće da Srbi na Kosovu i Metohiji ispaštaju zbog jedne izborne kampanje ili zbog kaprica prištinskih vlasti i izrazio nadu da će Srbi na KiM razumeti njegovu odluku i motive.

On je rekao da su Tači, Mustafa i Hodžaj u dopisu pisali jedno, kako bi međunarodnoj zajednici pokazali da su fini, a preko medija puštali nekakve uslove, a sve to, kaže, ne dolazi u obzir.

„Oni su puštali uslove poput “Vučić sme na Kosovu da se zadrži tri sata, ili s kim sme, i s kim ne sme da dođe“…A Evropljani na to kažu “dajte još nešto da uradimo, da bi bile prištinske vlasti bolje volje“, primetio je Vučić.

„Da me ucenjujete i vršite takvu vrstu pritiska nećete. Neću ići na Kosovo i Metohiju, a skup će biti održan“, poručio je.

Advertisements

Na skup će, kako je objasnio, doci ljudi koji nisu na bilo kakvim merama, za koje se ne traže bog zna kakve dozvole.

„Da ucenjuju koliko ću da se zadržim na svojoj zemlji neću da dozvolim i to zvuči bez veze. Ne slušam ni njih, ni tuđe naloge. Služim svom narodu, a ne njima.

Poštujući Briselski dijalog želeo sam da ispoštujem proceduru. Pošto ste pravili cirkus sa tim koliko cu vremena moći da provedem, ili ko će moći sa mnom, da li Stefanović, Vulin ili neko drugi, taj film nećete gledati. Potcenjujete državu“, poručio je prištinskim vlastima.

Izrazio je nadu da će Srbi na KiM razumeti njegovu odluku i motive.

Kandidat za predsednika Srbije, Aleksandar Vučić, trebalo je sutra da poseti Kosovo i Metohiju, a jedan od uslova je bio, tvrdi RTK2, da u delegaciji ne budu dva ministra u Vladi Srbije – unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i odbrane Zoran Ðorđević, kojima je, kažu, prištinska vlada prethodno zabranila ulazak na Kosovo.

„Kad ucenjujete Vučića, ucenjujete pogrešnog čoveka!“

 

(Tanjug)

Advertisements

error: