“TO SU PRIJATELJI VUČIĆA” – Žena TONIJA BLERA preko lobista pustila Haradinaja na slobodu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Žena bivšeg britanskog premijera Tonija Blera Čeri Bler (u svetu advokature poznata pod devojačkim prezimenom But) osnivač je komore Matrix Chambers, čiji članovi su bili u timu advokata koji su zastupali bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja, kojeg je juče francuski Apelacioni sud u Kolmaru oslobodio zahteva za izručenje Srbiji.

 

Pravni tim “Matrix”, odnosno advokatska komora koja je zastupala Ramuša Haradinaja u Haškom tribunalu, osnovana je neposredno pre početka primene zakona o ljudskim pravima u oktobru 2000. godine.

Većina advokata iz ove komore su profesionalci s mnogo iskustva iz oblasti ljudskih prava, a jedna od njih, čak prva navedena u timu je i Čeri But, odnosno Bler, supruga Tonija Bler, koja je osnivač ove komore.

Advertisements

Možda je baš zbog ove činjenice, da su ga branili profesionalci iz Velike Britanije Ramuš Haradinaj 2012. godine u Haškom tribunalu drugi put prvostepeno oslobođen krivice za zločine nad civilima na zapadu Kosova 1998. godine.

Francuski sud odbio je juče da izruči Srbiji bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. Sud je dao negativno mišljenje povodom zahteva srpskih vlasti za njegovo izručenje i od juče je Haradinaj slobodan čovek.

Spekuliše se da je upravo bračni par BLER uložio velike lobističke snage da bi Haradinaj bio ponovo na slobodi kao poseban klijent. Isti taj BLER radio je za Srbiju kao savetnik premijera!

KURIR

Advertisements

error: