TO CARE! Hrvatski roker i glumac MILE KEKIN: Ustaše nisam vas ja ne mrzim!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Frontmen Hladnog piva izazvao žučnu političku polemiku na internetu stihovima u kojima je izneo lični stav o jačanju desnice, koja je prisutna u hrvatskom društvu.

 

Mile Kekin, frontmen grupe Hladno pivo, privukao je veliku pažnju javnosti objavljivanjem autorske minijature „Ja nisam vaš“ s intrigantnim i direktnim tekstom koji je zapalio društvene mreže.

Muzičar je u noći između 3. i 4. marta samo uzeo gitaru i otpevao ono što mu je na duši. „Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, ja nisam vaš, moji su dobili ’45“, peva Kekin inspirisan jačanjem desnice i ustaštvom, koje je prisutno u hrvatskom društvu, ali i širom regiona.

 

Kao svoju ličnu poruku pesmu je uradio sam, bez podrške benda, a zbog nje su se mnogi, iako nikome nije pripisana niti lično upućena, ipak našli prozvanim da daju svoj stav i Miletu održe lekciju o „komunizmu, partizanima i humanosti“. Internet je vrlo brzo planuo, a stranica Hladnog piva bila je preplavljena i pozitivnim i veoma negativnim komentarima „srbomrzaca i hrvatomrzaca“.

Advertisements

 

Pozvali smo Mileta, ali je on ostao uzdržan.
– Neću davati komentar o pesmi. Neka je svako tumači kako želi. Sve što sam želeo rekao sam stihovima – poručio je Kekin za Kurir.

 

U ZAGREB STIGAO KAO TINEJDŽER

Milan Kekin rođen je u Nemačkoj, odakle se preselio u Tuzlu, gde je završio sedmi i osmi razred osnovne škole. Nakon smrti oca s porodicom je došao u Zagreb. Profesor je nemačkog i engleskog jezika. U Zagrebu je oformio pank-rok sastav Hladno pivo.

 

telegraf

Advertisements

error: