TO CARE! Hrvatski roker i glumac MILE KEKIN poručio Ustašama: Nisam vaš, ja ne mrzim!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Frontmen Hladnog piva izazvao žučnu političku polemiku na internetu stihovima u kojima je izneo lični stav o jačanju desnice, koja je prisutna u hrvatskom društvu.

 

Mile Kekin, frontmen grupe Hladno pivo, privukao je veliku pažnju javnosti objavljivanjem autorske minijature „Ja nisam vaš“ s intrigantnim i direktnim tekstom koji je zapalio društvene mreže.

Muzičar je u noći između 3. i 4. marta samo uzeo gitaru i otpevao ono što mu je na duši. „Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, ja nisam vaš, moji su dobili ’45“, peva Kekin inspirisan jačanjem desnice i ustaštvom, koje je prisutno u hrvatskom društvu, ali i širom regiona.

Kao svoju ličnu poruku pesmu je uradio sam, bez podrške benda, a zbog nje su se mnogi, iako nikome nije pripisana niti lično upućena, ipak našli prozvanim da daju svoj stav i Miletu održe lekciju o „komunizmu, partizanima i humanosti“. Internet je vrlo brzo planuo, a stranica Hladnog piva bila je preplavljena i pozitivnim i veoma negativnim komentarima „srbomrzaca i hrvatomrzaca“.

Pozvali smo Mileta, ali je on ostao uzdržan.
– Neću davati komentar o pesmi. Neka je svako tumači kako želi. Sve što sam želeo rekao sam stihovima – poručio je Kekin za Kurir.

Advertisements

U svakom slučaju, niko nije ostao ravnodušan na stihove ove pesme, a pored mnogobrojnih istomišljenika koji su ga podržali bili su i reper Edo Maajka, kao i Ida Prester, pevačica benda Lolobriđida.
Gastarbajter
U ZAGREB STIGAO KAO TINEJDŽER

Milan Kekin rođen je u Nemačkoj, odakle se preselio u Tuzlu, gde je završio sedmi i osmi razred osnovne škole. Nakon smrti oca s porodicom je došao u Zagreb. Profesor je nemačkog i engleskog jezika. U Zagrebu je oformio pank-rok sastav Hladno pivo.

 

Ja nisam vaš

Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete,
Ja nisam vaš, moji su dobili ’45,

Nisam vaš od glave do pete, nisam vaš cijelim tijelom,

Vrijeme da se ljudi sjete da je crno crno, a bijelo bijelo…

Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete,
I se*em vam se na nijanse, znam tko je pred zid vodio đake,

Nisu sotone punili vagone, već nečiji djedovi i bake…
Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete,

Nisam vaš maneken prijatelj, nisam vaš cijelim bićem,
Tako ću učit svoje dijete da se takvom ološu ne miče!

Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete,
Ja nisam vaš, i tako ću i učiti i svoje dijete.

 

Autor: Mona Cukić, Foto: Dragan Kadić

Advertisements

error: