TITO NIJE UMRO 4. MAJA: Svi su plakali, ali Jugoslaviju su lagali MESECIMA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

„Umro je drug Tito!“, rečenica je koju je pre tačno 37 godina sa suzama u očima na TV Dnevniku izgovorio spiker Miodrag Zdravković!

 

Svi u SFRJ su plakali, bila je to prava tragedija, iako se znalo da je Josip Broz teško bolestan. Godinama kasnije, do dana današnjeg, više istoričara, biografa, ali i teoretičara zavere uporno je iznosilo ideju da je najveći sin naših naroda i narodnosti zapravo preminuo mesecima pre 4. maja!

Smrt u februaru

„Josip Broz Tito je umro“ je poruka koju je Savet za odbranu ustavnog poretka SFRJ, navodno, u najvećoj tajnosti još 14. februara 1980. godine uputio razaraču „Split“, koji se nalazio u vodama Crnog mora. Ubrzo je povučena, a kao razlog se navodi to što su lekari, prema nekim tvrdnjama, već klinički mrtvog Broza priključili na aparate dok državni vrh ne odluči šta da se radi nakon njegove smrti i kako da se sačuva stabilnost u zemlji. Klinički centar u Ljubljani navodno je samo čekao šifrovanu poruku „Utakmica je počela“, koja je označavala trenutak da se javnosti saopšti činjenica da je Tito mrtav. Međutim, po teorijama, predsednik SFRJ nije izdržao i navodno je umro pred zoru 19. februara 1980.

Advertisements

Bez Jovanke

Sve teorije zavere opovrgava prof. dr Predrag Lalević, anesteziolog i hirurg koji je 16 godina brinuo o Titovom zdravlju.

– Vreme koje smo onda objavili kao vreme Titove smrti tačno je u sekundu. Tada je umro, a sve ostalo su gluposti. Lično sam mu isključio aparate. Bio sam njegov lekar od 1964. pa do smrti, i sećam se samo lepih stvari – kaže Lalević za Kurir i potvrđuje da Jovanka nijednom nije posetila Tita u bolnici u Ljubljani.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: