TIHI HEROJ! Policajac u protestu! DA SE VRATI VOJNI ROK, svim strankama oduzeti pare!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predrag Vučetić, diplomirani oficir policije i diplomirani pravnik, već duži niz godina se bori za čast profesije policajca ali i za sigurniji i bezbedniji život svih građana, a na sebe je pažnju skrenuo kada je na Sretenje, u centru Kruševca održao protest, na kom je bio „u okovima“ – simbolično.

 

– Protest koji sam održao bio je usmeren protiv politike porobljavanja od strane aktuelne vlasti. To porobljavanje se sprovodi kako nad državnim službenicima, koji su zbog strukturne politizacije institucija postali instrument u ostvarenju interesa političkih partija, tako i nad građanima, koji zbog te politizacije ne mogu efikasno ostvariti svoja Ustavom i zakonima zagarantovana prava – kazao je on u izjavi za Espreso.

On je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije u ime Udruženja građana „Bela lađa“, ali dodaje da u tome ima ometanja:

– Tim protestom sam želeo da ukažem na grubo kršenje, odnosno onemogućavanje uživanja političkih sloboda i prava koja su mi uskraćena, čime sam doveden u diskriminatorski položaj u odnosu na ostale potencijalne kandidate za predsednika Republike. Zbog toga sam podneo odgovarajuće krivične prijave Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, ali ni do danas nisam pozvan da dam bilo kakvu izjavu.

Advertisements

– Grupa građana “Bela lađa – kapetan Vučić“ je nastala na osnovama državnog deformiteta, amputiranosti institucija i tragikomične političke (ne)inteligencije koja vlada našom zemljom decenijama unazad. Prateći i analizarući dešavanja na političkoj sceni prethodnih godina, u septembru 2016. godine, neposredno pre našeg osnivanja, došli smo do zaključka da će se premijer Vučić kandidovati za mesto predsednika Republike, iako je isti sve vreme tvrdio suprotno. Otuda potiče i simbolika u nazivu naše grupe – kaže on.

– Naše aktivnosti su usmerene na borbu protiv nadolazećeg totalitarizma koji guši svako mišljenje drugačije od vladajućeg.

Da se stvari odvijaju u tom pravcu dokazuje i vest da će izbori biti održani u najkraćem mogućem roku. Time će se sprečiti svaki pokušaj oslobađanja naroda od partokratije koja jedini napredak donosi onima koji je sprovode – tvrdi Vučetić.

– Ako se uzme u vidu zakonska odredba po kojoj kandidati moraju 10.000 potpisa građana i ostalu prateću dokumentaciju predati najkasnije 20 dana pre dana održavanja izbora, to znači da će u ovom slučaju na raspolaganju imati samo 10 radnih dana da to i učine. Značaj ovih izbora za opstanak trenutne vlasti je ogroman. Ulog je veliki i zato će učiniti sve da zadrže svoje pozicije. Služiće se pritiscima, pretnjama, ucenama, narušavanjem privatnosti, falsifikovanjem i još mnogo čime – kaže sagovornik.

(Izvor: Espreso.rs)

Advertisements

error: