TEŠKO NAMA! EDI RAMA: Vučić je genije najbolji Srbin hvala što priznaje Kosovo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

TIRANA – Albanski premijer Edi Rama pozvao je danas Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, rekavši da će to doprineti stabilizaciji balkanskog regiona.

 

Rama je naveo na društvenoj mreži Fejsbuk da bi srpsko priznanje Kosova bilo “jasno rešenje ma putu iz mračnog tunela ka svetlosti”.

Rama je takođe pozvao Prištinu i Beograd da nastave dijalog.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je za list Blic ocenio da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda.

Advertisements

“Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak, pokušamo da budemo realni, ne dopustimo da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo, ali i da ne čekamo da će nam u ruke doći i ono što smo odavno izgubili”, naveo je Vučić u autorskom tekstu objavljenom u ponedeljak, a koji je Rama postavio danas na Fejsbuku.

Rama je naveo da “postoji dugačak put koji izlazi iz tunela teške istorije krvave okrutnosti, koju pokazuje istorija Balkana”, a gde su, kako je dodao, “poslednjih godina preduzeti koraci koje nisu zamišljali ni najveći optimisti”.

Od kada je postao premijer Albanije 2013. godine, Rama je inicirao albansko-srpski dijalog, medjutim odnosi Srbije i Albanije su zategnuti zbog neslaganja o Kosovu.

KURIR

Advertisements

error: