TEŠKE OPTUŽBE! INFORMER: Mirković na račun građana Zaječara plaćao porniće!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mirković, koji se sada predstavlja kao lider opozicije, silne budžetske pare trošio na luksuzne hotele, ručkove, večere… Čak je i gledanje pornića u hotelskoj sobi plaćao iz državne kase.

 

Propali estradni menadžer i bivši predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković, koji se danas predstavlja kao lider opozicije, dok je bio na državnoj funkciji bezobzirno je trošio silne pare iz budžeta na luksuzne hotele, ručkove i večere! Njegova bahatost bila je tolika da je čak i gledanje pornića u hotelskoj sobi plaćao opštinskim novcem!

Dokumentacija do koje smo došli pokazuje da je Mirković, koji se u javnosti prikazivao kao uspešan i imućan privrednik, spiskao stotine hiljada dinara u hotelima tokom svojih službenih putovanja u Beč, Diseldorf i Rovinj. Samo na ta četiri putovanja, koja su trajala ukupno 11 dana, Mirković je potrošio 4.000 evra, i to na smeštaj, jelo, piće i gledanje filmova za odrasle!

Prema finansijskoj dokumentaciji na osnovu koje je grad Zaječar isplatio novac, Mirković je od 10. do 14. novembra 2015. godine boravio u hotelu “Park Hajat” u Beču i tamo je na ime smeštaja, doručka, ručka, večere, korišćenja mini-bara, rum servisa i “pej TV-a” (otključavanje TV kanala sa premijum sadržajem, uglavnom sa “filmovima za odrasle”, prim. au
t.) platio 963 evra. Istovetnu uslugu u istom hotelu Mirković je ranije, od 22. do 24. aprila iste godine, iz državnog budžeta platio 1.127,50 evra.

Advertisements

Prema finansijskoj dokumentaciji na osnovu koje je grad Zaječar isplatio novac, Mirković je od 10. do 14. novembra 2015. godine boravio u hotelu “Park Hajat” u Beču i tamo je na ime smeštaja, doručka, ručka, večere, korišćenja mini-bara, rum servisa i “pej TV-a” (otključavanje TV kanala sa premijum sadržajem, uglavnom sa “filmovima za odrasle”, prim. aut.) platio 963 evra. Istovetnu uslugu u istom hotelu Mirković je ranije, od 22. do 24. aprila iste godine, iz državnog budžeta platio 1.127,50 evra.

Dalje, trodnevni Mirkovićev boravak u hotelu “Hajat ridžensi” u Diseldorfu (od 21. do 23. septembra 2014.) poreske obveznike koštao je 479 evra, a njegovo raskalašno rasipanje državnih para dokumentovano je u septembru 2014. u Rovinju, gde je za četiri dana u hotelskom restoranu “Mediterano” potrošio 1.347,90 evra!

Saša Mirković juče nije odgovarao na pozive i poruke Informera. Na drugoj strani, potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da ga ne iznenađuje Mirkovićevo rasipanje državnim parama.

– Saša Mirković je slika i prilika onoga što su radili njegovi politički partneri Bojan Pajtić, Dragan Đilas, Saša Janković i Vuk Jeremić, ali i onoga što bi kao političar radio idejni vođa te ekipe Aleksandar Rodić. Sve ove štetočine više od mesec dana na najgori način udaraju po Aleksandru Vučiću baš zato što im predsednik države ne dozvoljava da kradu i otimaju novac iz budžeta i zato što čuva našu državu od lopova – naglašava Jovanov.

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: