TERZIĆ: Derbi je sramota, sudija nam namestio poraz

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prilično ljut je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, zbog poraza u 161. Večitom derbiju od Partizana.

 

On je na konferenciji za medije najpre žestoko raspalio po svojim igračima, da bi se nakon čestitki Partizanu na pobedi, ubrzo prešaltao na napadački ton prema članovima uprave crno-belih.

Prvi operativac crveno-belih je optužio upravu večitog rivala da je stvorila atmosferu da je šampion Srbije miljenik FSS-a i države, što je eskaliralo ponašanjem Grobara tokom derbija.

 

– Druga stvar je je reakcija navijača Partizana, maltene histerija. Došao sam do zaključka da je rukovodstvo Partizana na perfidan i pokvaren način truje javnost da je Zvezda mezimac FSS i države, da se uništi Partizan. Neverovatno je onakva agresvina reakcija, da predsednik Partizana ne osudi navijača, nego za svoju TV kaže da je to navijanje i uobičajeno. To je rezultat perfidne kampanje, spinovanja mesecima i godinama, da neko želi da uništi Partizan, i reakcija je onakva. Borba, poziv na bunt, otpor prema režimu. Pokvareno je jer Vučelić zloupotebljava funkciju u “Večernjim novostima”. Utiče na ostale medije, pa onda potpredsednik na mrežama truje i laže narod. To traje duže vreme, stvorena je pogrešna slika javnosti, i Savo Milošević je u to uvučen par meseci, davao je takve izjave, iako nije stvar trenera. Pričao je kako pomaže Zvezdi država, a za par dana će se znati koliko država pomaže Zvezdi, koliko Partizanu – rekao je Terzić.

 

On je potom rekao da su članovi uprave Partizana sedam dana pravili hajku zbog penala protiv Inđije i da su tako pravili pritisak, da bi sve eskaliralo time da je sudija Jovanović poništio, prema njegovom mišljenju, regularan pogodak Crvene zvezde.

 

Uz to je Terzić dodao da je glavni arbitar sa derbija u stvari navijač Partizana.

Advertisements

– Napravili su pritisak, sedam dana su se bavili penalom protiv Inđije, Zvezda nije krila, jasno je izašla sa stavom da je sudija pogrešio i da takva pomoć ne treba. Zvezda je najjača, ne treba joj takva pomoć, greška, idemo dalje. Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol. Ponavljam, napravićemo analizu zašto je Zvezda bila loša, ali i tako loša je povela. Podsetiću da je duel Tavambe i Manojlovića pušten, i posle je Partizan preuzeo titulu. Mi smo sada dozvolili da pričaju, kevću i laju. Posle one atmosfere, smišljeno su pripremili teren, da je Zvezda favorit, i ispali smo naivni i previiše pošteni, kad pogledaš kako oni pripremaju teren u javnosti.

 

Generalni direktor Zvezde je potom nastavio u istom tonu, rekavši da ljudi iz Partizana koriste to što predsednik države, Aleksandar Vučić, ne krije da navija za Zvezdu i da na taj način stvaraju atmosferu da država pomaže finansijski klub sa Marakane, više nego rivala iz Humske.

– Zvezda posluje transparentno, Zvezda ne koristi pare obveznike, 92 odsto koristi od transfera, Zvezda više daje državi nego što dobija, i ponosni smo na to. Zvezda ima samo 1.2 miliona evra sponzorskog ugovora sa Telekomom, imamo Gazprom, to je inostrana kompanija bez suvlasnišva Srbije. Ima polemike sa Agrobankom, a sve radimo javno i transparentno. Najgore prolazimo u hendlovanju dugova sa državnim bankama, sa Agrobankom, bolje smo prošli sa stranim bankama. Imaju specifičan način poslovanja. Ne bežimo od odgovornosti, imali smo ovde pre 20 dana konferenciju sa puno osmeha, ovde nema opuštanja, svaki dan je novo dokazivanje – rekao je – Terzić i dodao:

– Mogu da dam statistiku koliko je država pomagala od 2017. godine, na perfidan način koriste što Vučić ne krije da navija za Zvezdu.

 

Terzić je potom poručio da već godinama traje “spinovanje” javnosti od strane Partizana i da time nipodaštavaju Crvenu zvezdu.

 

Espreso.rs

Advertisements

error: