TERAJU INAT DRŽAVI! Muslimani najavili masovnu molitvu ispred SKUPŠTINE BEOGRADA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Muftija sremski, Emin Zejnulahu, izjavio je danas da Islamska zajednica Srbije neće odustati od gradnje džamije u Zemun Polju, gde je Opština Zemun srušila nelegalni verski objekat.

U izjavi za televiziju, muftija je rekao da će od Opštine Zemun tražiti da se neka od opštinskih parcela opredeli za tu namenu, kako bi Islamska zajednica mogla legalno da gradi.

Zejnulahu je najavio da će do tada molitve oko 500 vernika, a u toku je Ramazan, biti obavljane u dvorištu pored srušene džamije danju, a noću na ulici.

On je, takođe, najavio da će ukoliko ne dođe do dogovora sa nadležnima u Opštini Zemun i Gradu Beogradu, povesti vernike da klanjaju ispred Skupštine grada.

Advertisements

“Mi ćemo nastaviti da se borimo za naša prava, legitimno, mi ćemo nastaviti. Ako nas ne čuju odavde, sa ovoga mesta, mi ćemo doći ispred skupštine da klanjamo i onda ću ja moju ahmediju da kažem ‘evo, gradonačelniče, ti nam budi hodža, ti nas vodi i organizuj život muslimana u Srbiji'”, rekao je on.

“Džamija” u izgradnji, zapravo medžlis (verski objekat za molitvu bez minareta), srušđen je u tom beogradskom naselju u noći između četvrtka i petka, uz pomoć jakih policijskih i žandarmerijskih snaga, koje su blokirale naselje.

KURIR

Advertisements

error: