TEMPERATURNI ŠOK U SRBIJI! Za vikend preokret za neverovatnih 25 STEPENI CELZIJUSA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon ledenog januara i konstantnog minusa, poslednji dan ovog meseca donosi otopljenje i temperaturu u plusu.

U odnosu na prethodne dane kada su temperature bile minus deset, za dane vikenda će temperatura skočiti za neverovatnih 25 stepeni.

 

Prema izgledima vremena za narednih nedelju dana u utorak ujutro će biti slab i umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost.

U večernjim satima na severu i zapadu naoblačenje sa kišom i snegom, u toku noći ka sredi i u sredu proširice se na celu zemlju. Zbog niskih prizemnih temperatura ponegde će se kiša lediti na tlu.

Od četvrtka sledi porast temperature, relativno toplo i promenljivo, smenjivaće se oblaci i sunce.

 

Meteorolog Đorđe Đurić iz Weather2Umbrella kaže za Kurir da će temperatura nakon dužeg vremena konačno biti u plusu.

Advertisements

– U subotu će maksimalna dnevna temperatura biti 15 stepeni. Međutim opet sledeće nedelje sledi novo naoblačenje sa snegom i kišom. Opet sleduje pad temperature, makismalne dnevne biće oko nule i ponegde blagi minus. Do kraja perioda biće tih kraćih talasa zahlađenja, ali neće biti kao što smo imali do sada minus deset stepeni na duži period – navodi Đurić.

Iz dana u dan tokom sledeće nedelje biće sve toplije, i tako do vikenda kada će maksimalna dnevna temperatura u pojedinim krajevima Srbije biti 15 stepeni.

 

Prema rečima doktorke Hitne pomoći, Radmile Šehić, porast temperature i sunce svakako će poboljšati raspoloženje.

Ona apeluje na građane da se oblače u sladu sa dnevnim temperaturama, ali i da vikend iskoriste za laganu šetnju i relaksaciju.

 

(Kurir.rs)

Advertisements

error: