TAKO TO IDE! Vozač premijera Srbije DEJAN MATIĆ za šest meseci postao milioner!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić za samo šest meseci provedenih na ovoj funkciji kupio je dve kuće, niz raznih objekata i preko šest hektara zemlje!

Naime, Matić nije prijavio nikakvu imovinu u imovinskoj karti, podnetoj Agenciji za borbu protiv korupcije 6. avgusta 2013, mesec dana nakon što je postao predsednik opštine Zemun, a već 30. januara 2014. naveo je čak 18 nekretnina.

Matićeva primanja, otkad je s funkcija pomoćnika predsednika došao na mesto predsednika opštine, povećana su sa 100.822 dinara na 123.082 dinara, pa se postavlja pitanje kako je došao do imovine, u koju spadaju i dve kuće ukupne površine od skoro 300 kvadratnih metara, četiri njive, šuma, pašnjak i livada, kao i objekat od 146 kvadrata. Prijavio „jugo“

Matić je na javnu funkciju prvi put došao krajem 2009, kad je postao pomoćnik predsednika opštine Zemun. Zanimljivo je da je u prvom izveštaju o imovini, iz 29. januara 2010, prijavio samo automobil „jugo 45 tempo“ iz 2004. i 32 akcije Akcionarskog društva „Pinki Zemun“, vlasnika istoimene sportske hale.

Kako Kurir saznaje, Matić je bio vozač Aleksandra Vučića u vreme dok je on bio zamenik predsednika SNS. Međutim, u Matićevoj biografiji koja se pojavljivala u medijima stoji da je on bio šef kabineta Vučiću od 2008. do 2009. i da je završio Fakultet za preduzetnički biznis Univerziteta „Union“, ali nije navedeno koje godine.

Advertisements

Dragan Dobrašinović, predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija, za Kurir ističe da ili raniji izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije nije bio ažuran, zbog čega mora da odgovara, ili bi morao da objasni kako je stekao imovinu za šest meseci.

Mora da objasni

– Šta god da je u pitanju, Matić mora da odgovara. Ukoliko nije prijavljivao imovinu, Agencija za borbu protiv korupcije mora da reaguje, a ako je za šest meseci uvećao imovinu, mora da kaže na koji način. On mora da nam objasni magiju, pa da je i mi smrtnici primenimo. Veoma je impresivna njegova imovinska karta – kaže Dobrašinović.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ističe da bi trebalo proveriti da li je Matić u avgustu greškom ili namerno preskočio da navede šta sve poseduje od imovine.
– Ukoliko nije, onda moramo priznati da mu je stvarno krenulo u životu, kao što i inače krene ljudima kad dođu na vlast, samo što je Matić možda veštiji igrač. Šalu na stranu, trebalo bi ispitati odakle mu novac, s obzirom na to da za platu sigurno nije mogao da kupi tolike nekretnine – zaključuje Vukadinović.

Matić nije odgovarao na pozive Kurira.

(Autor: Kurir)

Advertisements

error: