DUŠAN TADIĆ PRETI: Ima da pobedimo i Brazil bre!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U kvalifikacijama je bio lokomotiva našeg tima. Maltene nas je sam dovezao do Rusije. Ostali su bili pratnja na tom putu, a ako Dušan Tadić na Prvenstvu sveta bude radio ono što i protiv Austrije, Irske, Gruzije i Moldavije, možemo daleko da doguramo.

 

Razume se, jači su rivali, ali vezista Sautemptona zrači optimizam. Toliko da je na kraju druženja sa novinarima “ispalio” nekoliko “jakih” rečenica, kao kad u Premijer ligi daje ili namešta golove, pa je i na nas preneo tu plimu dobrih vibracija da na Mundijalu možemo nešto bitno da napravimo.

 

Sve je počelo pitanjem ko su favriti za krunu?
“Brazil, Španija i Nemačka”, kao iz topa odgovorio je Tadić.

Nije nam trebalo mnogo da saberemo dva i dva, to znači da Pancer divizija ide u završnicu tako što bi u osmini finala, kao pobednik Grupe F bila bolja od druge selekcije u našoj grupi. A to bismo, prema projekcijama, mogli da budemo mi, što znači da ispadamo na prvoj stepenici nokaut faze. No, nekadašnji prvotimac Vojvodine se nije dao zbinuti.

Advertisements

“Možda budemo prvi u grupi”, nasmejao se.

Nadamo se i da se nije šalio.
“Dobro, o Brazilu ne bi trebalo trošiti reči. Svi znamo kakve pojedince imaju i kakav su tim. Švajcarska je dosta kvalitetna, svi momci rade za ekipu, slični su Austriji. To će biti presudna utakmica za nas. Što se tiče Kostatike, igra u sistemu 5-4-1, lepo stoji na terenu, moramo da imamo dobar protok lopte da bismo je kaznili, iako je ona opasna iz kontre”.

 

Zaključke o našem prvom rivalu doneo je posmatrajući kontrolni meč koji je selekcija iz Centralne Amerike izgubila od Engleske (0:2).

“Videli smo kako ih je Rašford “otvorio”. Dosta golova ove sezone dao je na taj način. Lopte koje će se koristiti na Mundijalu nezgodno lete, biće golmanima teško da brane. To bi trebalo da korisitmo”.

 

IZVOR: B92 / Mozzartbet

Advertisements

error: