TAČI: Ubica Olivera Ivanovića sedi u Beogradu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je na godišnjoj konferenciji za novinare da se glavni osumnjičeni za ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića “nalaze u Beogradu”.

 

“Na osnovu informacija kojima raspolažem, iako su vlasti podeljene, istraga je u veoma važnoj fazi. Glavni osumnjičeni se nalaze u Beogradu, a preostaje da radimo i sa međunarodnim akterima da Beograd bude kooperativan, kako se ne bi pretvorio u utočište za osumnjičene za ubistvo Olivera Ivanovića”, naveo je.

 

Tači je na konferenciji za medije govorio o dijalogu sa Srbijom, pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, Specijalnom sudu i ubistvu Olivera Ivanovića.

Tači kaže da je nakon pisma američkog predsednika Donalda Trampa sve jasno, odnosno, da je Amerika jasno stavila do znanja da podržava dijalog, ali i konačni sporazum.

Advertisements

“Pregovarački tim Kosova u procesu dijaloga je sada ojačan i činiće ga 10-15 ljudi iz svih sfera društva”, rekao je Tači.

 

Predsednik Kosova ocenio je da Kosovo nema čega da se plaši i poziva sve koje je Specijalni sud pozvao da odu na saslušanje.

“Vreme je da se crni oblak skloni sa Kosova. Borba OVK je bila čista i pravedna”, naveo je on.

 

On je rekao i da će se novi tim za dijalog baviti i pitanjem nestalih lica.

Na konferenciji se predsednik Kosova zahvalio medijima na korektnom izveštavanju, ali i kritikama koje su upućivali na njegov račun.

 

N1 SRBIJA / FONET

Advertisements

error: