TAČI i ALBANCI GA VADE IZ ZATVORA! – Ovo je Srbin koji muči druge Srbe na Kosovu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lider PKS-a imao 2,4 promila alkohola dok je vitlao pištoljem.

Samo da ne bude krvi, ali, nažalost, izgleda da sve ide u tom pravcu! Aleksandar Jablanović i njegova supruga K. J. su nakon neprospavane noći u zatvoru bez optužnice pušteni na slobodu, iako je lider partije KPS u teškom alkoholisanom stanju (kako „Alo!“ saznaje, imao je 2,4 promila alkohola u krvi) vitlao pištoljem i pretio predstavnicima Srpske liste, a isti pištolj je potezala i njegova žena.

Zbog toga su se juče ispred zgrade u Leposaviću u kojoj su kabinet gradonačelnika Dragana Jablanovića (Aleksandrov otac) i prostorije Partije kosovskih Srba na protestu okupile pristalice Srpske liste, a oni su bili okruženi pripadnicima policije, ali i vojnicima Kfora. Za vreme trajanja protesta čuo se zvuk sirene za uzbunu, a sa okupljenima je bio i predsednik Srpske liste Slavko Simić.

– Dragan i Aleksandar Jablanović čine klan u službi Prištine. Oni koji prete aktivistima Srpske liste prete sigurno i našoj državi. Dakle, ako albanski tužilac oslobodi nekoga i pored deset svedoka koji tvrde da je Aleksandar Jablanović napao naše aktiviste, onda su tu stvari potpuno jasne – rekao je Simić.

Advertisements

Povodom incidenta u Leposaviću oglasio se i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je najoštrije osudio, kako je naveo, „divljačku” pretnju i napad na predstavnike Srpske liste koji su lepili plakate u Leposaviću i poručio da je napadaču Aleksandru Jablanoviću mesto iza rešetaka. Prema njegovim rečima, napad je izveden „u maniru albanskih ekstremista”, koji su na sličan način zastrašivali Srbe pre deceniju i po.

On je naveo da Srbi na KiM na ovakve i slične pretnje treba da odgovore „snagom, jedinstvom i što masovnijim izlaskom da podrže jedinu srpsku listu koja garantuje očuvanje veze sa Beogradom i prisustvo Srbije na KiM”.

S druge strane, iz kabineta gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića demantovali su da je „Aleksandar nekome pretio pištoljem“.

– Niko nije repertirao pištolj na aktiviste Srpske, to je najobičnija propaganda – naveli su iz kabineta.

alo novine

Advertisements

error: