TABAKOVIĆ: Nemoj neko da mi kaže da se loše živi u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da su stabilan dinar, stabilan kurs i stabilna inflacija ciljevi centralne banke i za narednu godinu.

 

Jorgovanka Tabaković je za RTS rekla da će ova godina biti završena sa više od tri milijarde evra neto stranih investicija.

“Pa neka mi neko kaže da li je dinar prejak, da li se u Srbiji loše živi, da li je Srbija ugledna”, navela je Jorgovanka Tabaković.

 

Kako je rekla, pojedina osporavanja njene političke prošlosti i sadašnjosti ne mogu da budu smetnja u radu, s obzirom na postignute rezultate.

“Ne mogu da razumem da me neko pita da li je dinar tempirana bomba, a dinar je od strane Blumberga, nimalo prijateljski nastrojene prema meni ili Srbiji, proglašen u ovoj godini drugom po snazi valutom u svetu”, rekla je Jorgovanka Tabaković.

Advertisements

 

Ona je istakla da ima i operativnu, i funkcionalnu, i finansijsku, ali pre svega ličnu nezavisnost u donošenju odluka u interesu građana Srbije, podsetivši da ciljevi NBS stabilnost cena i finansijska stabilnost, a da je NBS, prema zakonu, dužna da podrži ekonomsku politiku Vlade.

“Moj je posao da građanima Srbije, koordinišući mere sa Vladom, kao na primer u digitalizaciji, učinim sve da ova Srbija bude mesto u kojem će i mladi rado ostajati da žive i rade”, rekla je Jorgovanka Tabaković.

 

Istakla je da ima i operativnu, i funkcionalnu, i finansijsku, ali pre svega ličnu nezavisnost u donošenju odluka u interesu građana Srbije.

 

Njena politička podrška ogleda se, kako kaže, u tome što poznaje čoveka koji vodi Srbiju i zna koji su njegovi ciljevi.

“Ja prepoznajem kako treba da pomognem u realizaciji tih ciljeva”, kaže Jorgovanka Tabaković.

 

N1 SRBIJA / N1

 

Advertisements

error: