TABAKOVIĆ: DINAR je druga najjača valuta na svetu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Dinar je od strane “Blumberga” proglašen drugom najjačom valutom u svetu za ovu godinu, izjavila je večeras guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, dodajući da stabilni dinar, stabilni kurs i stabilna inflacija ostaju ciljevi i u 2019. godini.

 

Tabaković je za RTS istakla da ćemo ovu godinu završiti sa više od tri milijarde evra neto stranih investicija: “Pa, neka mi neko kaže da li je dinar prejak, da li se u Srbiji loše živi, da li je Srbija ugledna”. Kako kaže, pojedina osporavanja njene političke prošlosti i sadašnjosti ne mogu da budu smetnja u radu, s obzirom na postignute rezultate.

 

– Ne mogu da razumem da me neko pita da li je dinar tempirana bomba, a dinar je od strane “Blumberga”, nimalo prijateljski nastrojene prema meni ili Srbiji, proglašen u ovoj godini drugom najjačom valutom u svetu. Da li pred jednom takvom agencijom i vešću koja je bila obrazložena neko ne treba da se postidi iznoseći kritike na račun Narodne banke Srbije ili politike Vlade Republike Srbije – upitala je Jorgovanka Tabaković.

Advertisements

 

Jorgovanka Tabaković

Ona je istakla da ima i operativnu, i funkcionalnu, i finansijsku, ali pre svega ličnu nezavisnost u donošenju odluka u interesu građana Srbije. Njena politička podrška ogleda se, kako kaže, u tome što poznaje čoveka koji vodi Srbiju i zna koji su njegovi ciljevi: “Ja prepoznajem kako treba da pomognem u realizaciji tih ciljeva”. Ona je podsetila da su ciljevi Narodne banke stabilnost cena i finansijska stabilnost, a da je Narodna banka, prema zakonu, dužna da podrži ekonomsku politiku vlade.

 

BLIC.RS  / FOTO: RAS

 

Advertisements

error: