SVI KOJI SU GOVORILI protiv vakcinacije dece TUŽENI SU SUDU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Udruženje “Pedijatrija zasnovana na dokazima” podnelo je krivične prijave za širenje panike i nereda protiv 43 osobe koje su javno pozivale roditelje da ne daju deci MMR vakcinu protiv malih boginja!

 

Na spisku su javne ličnosti poput pevačice Jelene Karleuše, novinarke Mirjane Bobić Mojsilović i dramaturga Maje Volk, ali i mnogobrojni lekari, nadrilekari, psiholozi, novinari, članovi nevladinih udruženja i Fejsbuk grupa…

 

Krivci da odgovaraju

Predsednik Udruženja “Pedijatrija zasnovana na dokazima” dr Tomislav Stevanović ističe da su lekari ove tužbe podneli uz podršku 270 roditelja i da je to jedini način da se stane na put onima koji šire paniku i tako ugrožavaju zdravlje ljudi.

Advertisements

 

– Mesecima smo radili na prikupljanju dokaza koje smo predali Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Krivičnom prijavom želimo da stanemo konačno na put tom antivakcinalnom lobiju koji poslednjih godina širi nebuloze u vezi sa vakcinacijom dece i uvaljuje svoje šarlatanske metode lečenja, pre svega na internetu. Na taj način izazvali su strah i paniku kod građana, što je direktno za posledicu imalo opadanje broja vakcinisane dece i pojavu epidemije morbila. Zato smatramo da ovde i te kako ima elemenata za krivičnu prijavu, koju smo podneli protiv 43 ljudi, među kojima su i Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović, ali i imunolog dr Borislav Kamenov, koji je za novac izdavao lažne potvrde o vakcinaciji dece. Na tužilaštvu je sad da odluči – naglašava dr Stevanović i dodaje:

 

– Pokušali smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivakcinista, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.811 zaraženih, među kojima i bebu stara nepuna dva meseca. Imamo i tri smrtna slučaja. A sve zbog ljudi koji su svoja imena i “popularnost” koristili da bi širili dezinformacije – ističe naš sagovornik.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: