SVETSKI SUKOB! MERKEL: Moguć je rat na Balkanu! – PUTIN: Jedino ako ga vi napravite!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na svetskoj sceni trenutno postoji podela na više delova. Jedan deo Evrope se nakon pobede Trampa približava Rusiji, drugi deo EU predvođen Nemačkom i dalje balansira ka Zapadu.

Treći deo ostaje neutralan i pokušava da igra neku svoju igru, to su države poput Belorusije i Mađarske.

Hrvatska i Crna Gora su se u potpunosti stavili na raspolaganje Zapadu, dok je Slovenija sve više počela da igra na kartu Rusije.

Ipak pravi rat ne vodi se standardno između Istoka i Zapada. Glavni diplomatski rat traje između Nemačke i Rusije.

Naime, centralni deo Evrope (običan narod) sve više ima simpatije prema Moskvi zbog previše liberalnog stava Merkelove za primanje migranata. Drugi deo (političari) ipak održavaju stari kurs.

Advertisements

Nemačka kancelarka Angela Merkel, tako je nedavno napomenula da je moguć ponovni rat na Balkanu ukoliko se ne smire strasti između različitih religija, pogotovo što postoje sveže rane prethodnog rata.

Rusija je odmah odgovorila! Na bezbednosnom forumu u Moskvi, Putin je iritirano upitao, ne spominjajući Merkelovu po imenu: Nemačka ponovo ima ratobornu politiku i pompazne stavove o mogućem ratu na Balkanu. Ceo svet je u nestabilnom stanju i ratovi su mogući svuda, ne samo na Balkanu. Zašto se Nemačka uvek fokusira na taj deo? RAT na Balkanu je moguć, sigurni ste? Da nećete vi onda da ga napravite? Ne budite sigurni u nešto toliko, jer ne možete da predviđate budućnost, rekao je Putin.

 

DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: