SVETSKI MEDIJI: Protesti potiv Vučića u 40 gradova Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Nastavljaju se građanski protesti u sve više gradova i mesta u Srbiji. Skup u Novom Sadu počeo je u 18 časova, a sa njega je poručeno „Novi Sad slobodan grad“. Nezadovoljni građani i građanke okupljaju se u i Nišu, a večeras se šeta i u Čačku, Užicu, Vranju, Kruševcu, Zaječaru, Vršcu i brojnim drugim gradovima.

 

U Novom Sadu je u 18 sati počeo protest “1 od 5 miliona”, a okupljenim građanima je pročitan proglas koji je potpisalo više stotina umetnika i kulturnih radnika koji su podržali protest. Okupljeni su držali natpise “Novi Sad slobodan grad”.

Glumac Miodrag Kapor na skupu u Novom Sadu pozdravio je i građane Kosovske Mitrovice koji sutra organizuju protest Jedan pod pet miliona u tom gradu.

 

“Uprkos ogromnim pritiscima koje trpe oni će sutra taj protest da održe. Da li smo svesni rizika u koji se upuštaju ti ljudi”, upitao je on, na šta su okupljeni reagovali aplauzom.

Advertisements

Kapor je kritikovao ministra prosvete Mladena Šarčevića zbog njegovog reagovanja na univerzitetsku podršku građanima koji protestuju širom Srbije rekavši da “tu nema ozbiljnih imena”.

“Ko si ti Mladene Šarčeviću, ko si ti da dovodis u pitanje kredibilnost naučnika i obrazovnih radnika koji su svi mahom završili više škole od tebe i koji su više učinili i više čine od tebe u svemu osim u podanistvu i urušavanju institucija”, upitao je on.

 

Protesti su počeli pre devet nedelja nakon napada na predsednika i članove Levice Srbije Borka Stefanovića, najpre su održavani pod sloganom “Stop krvavim košuljama” da bi se nakon izjave predsednika Srbije da neće ispuniti zahteve i da se na ulicama skupi pet miliona građana, pod novim sloganom počeli da se šire po zemlji.

 

N1 SRBIJA

DANAS

 

Advertisements

error: