SVETSKI LEKARI ZABRINUTI: Novak zbog lakta mora da ide u ranu penziju!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Povreda lakta ugrožava karijeru Novaka Đokovića, saglasni su stručnjaci! Profesor biomehanike Duško Ilić kaže da je problem našeg asa izuzetno opasan i da ne može da se reši samo operacijom, dok je teniski trener Patrik Muratoglu uveren da Nole preopterećuje lakat.

 

Srpski teniser je pauzirao šest meseci zbog problema sa desnom rukom, ali je morao da bude na lekovima protiv bolova i tokom Australijan opena, gde je ispao u osmini finala.

Njega je u ponedeljak eliminisao 58. svetski teniser Hjeon Čung sa 3:0, a posle meča Đoković je najavio mogućnost nove pauze, ali i operacije.

 

Potrebni su stručnjaci

Profesor biomehanike i motorne kontrole na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i nekadašnji Đokovićev trener doktor Duško Ilić kaže da sa povredom kakvu ima Novak praktično nije moguće baviti se sportom.

Advertisements

 

– Ovakva povreda je za svakog ultraopasna, ne samo za tenisere, jer tokom te povrede imate male mogućnosti da funkcionišete normalno. Operacija nije neophodna, nekada se i ne preporučuje. Potrebno je ojačavanje mišića kroz suptilnu promenu mišićne strukture, tako da je zglob lakta visoko rasterećen zbog povećanog unutarzglobnog prostora – rekao je ilić za Informer i dodao:

– Ako ga još boli, znači da ojačavanje mišića i rehabilitacija tokom pauze nisu urodile plodom ili nisu rađene na pravi način. U svakom slučaju, pravu pomoć ne može da pruži neko ko nije stručan za to, zato Novak i traži više mišljenja – objasnio je Ilić za Informer.

 

INFORMER.RS

Advertisements

error: