SVE SE MOŽE! – Konobar Kokeza preko režima u Srbiji zaradio čak 3 MILIJARDE DINARA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Muljanje Nadležni bi trebalo da istraže poslovanje firme „Prointer“, koja se povezuje s članom SNS,pošto je 18 puta povećala profit od kada je ta partija na vlasti, a dobila posao na čak 115 državnih tendera.

 

Nadležni državni organi trebalo bi da istraže poslovanje firme „Prointer IT solušens end servisis“, čiji je vlasnik Slobodan Kvrgić, ali koja se povezuje sa Slavišom Kokezom, članom SNS i bivšim ugostiteljem, pošto je od dolaska te partije na vlast čak 18 puta povećala profit, a najviše poslova dobila je od državnih preduzeća, apeluju sagovornici Kurira.

Firma „Prointer“, koja se bavi informacionim tehnologijama, kako je Kurir juče objavio, od 2012. do 2016. dobila je poslove na čak 115 državnih tendera i tako zaradila oko 2,4 milijarde dinara. Povećala je prihode 157 puta – sa 15,9 miliona dinara u 2011. na čak 2,5 milijardi u 2015.

Advertisements

– Nadležni organi, od UBPOK preko Agencije za borbu protiv korupcije do komisija za zaštitu konkurencije i za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, trebalo bi da izvrše proveru kako je ta firma uspevala i pod kojim uslovima da dobije poslove na 115 državnih tendera. Treba razgovarati i s drugim učesnicima na tenderima, proveriti da li je firma bila povlašćena, odnosno da li su se drugi učesnici žalili i zašto na izgubljene poslove – smatra potpredsednik SRS Zoran Krasić.

 

Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović kaže da sume o poslovanju „Prointera“ deluju frapantno:

– U javnom je interesu, pa i u interesu te firme, da se otkloni svaka sumnja o poslovanju. Zbog tako indikativnih brojki potrebno je sprovesti neku kontrolu i proveru, bez obzira na to o kome se radi.

 

IZVOR: Kurir

 

Advertisements

error: