SVE JE NA PRODAJU! – VUČIĆ UŽIVO NA PINK: Prodaćemo oko 10 lekovitih banja strancima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlada Srbije dala je rok Državnom pravobranilaštvu, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da okončaju sve sudaske postupke koji se vode zbog vlasništva nad banjama. Tek kada se se budu rešili imovinsko-pravni odnosi, započeće proces privatizacijee lečilišta.

 

Prema pisanju Novosti koje se pozivaju na saznanja u Ministarstvu privrede u pitanju je 10 srpskih banja koje bi ou 2017. trabalo da krenu u potragu za novim gazdom.

Fond za penzijsko i invaldisko osiguranje nema kapacitet da sam upravlja rehabilitacionim centrima a da bi u Srbiji nastavio da se razvija banjski turizam, neophodna je pomoć države, naglašavaju u PIO Fondu.

Advertisements

– U potpunosti podržavamo predlog Vlade da ovom imovinom ubuduće upravlja dežava, kako bi centti za oporavak, bili sikorišćeni u punom kapacitetu – kažu u Fondu i dodaju:

– Kada kažemo da Fond nema kapacitet, ne mislimo na kadrove, nego na činjenicu da su u našem vlaništvu samo zgrade, a da izvori mineralnih voda pripadaju državi, tako da bez nje ne možemo da učinimo ništa da bi ti rehabilitacioni centri nastavili da rade.

Vučić je nedavno gostujući na TV PINK rekao da je od ključnog značaja da stranci privatizuju banje, kako bi došlo do iskorištavanja punog kapaciteta.

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Advertisements

error: