SVE JE JASNO! VUČIĆ NA RTS: Izabrao sam Brnabićku jer ona neće ugroziti moju vlast

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je gostujući na RTS da budućem predsedniku vlade ostavlja punu kasu… Na samom početku intervjua Vučić je konstatovao da ne može sebi da oprosti što nije dovoljno čvrsto stao iza gradonačelnika Beograda Siniše Malog…

 

Vučić je javno apelovao na lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu da promeni stav i glasa za izbor Ane Brnabić… Predsednik Srbije je dodao i da će “još neko vreme” biti na čelu Srpske napredne stranke biti, a da njegovi saradnici u stranci već znaju i do kada će to da bude

Prema njegovim rečima, loši su oni koji misle da posle njih treba da nastane potop.

– Ana je sposobna, vredna, i verujem da će da se bori svim srcem, verujem da će imati puno problema – pojasnio je Vučić.

Na pitanje da li je znao da će joj poveriti mandat onda kada je poklonio knjigu na poslednjoj sednici Vlade koju je vodio kao premijer, on kaže:

– To je i tada bila moja želja ali nisam znao da li ću imati snage da to predložim, a kamoli da li će to da prođe – odgovorio je Vučić.
Vučić je objasnio da su pred Anom Brnabić tri velika zadatka.
– Treba da završimo sedmu reviziju aranžmana sa MMF. Pored toga, moramo da nastavimo sa fiskalnom disciplinom, i ne sme da se dogodi da ministri troše više nego što su trošili. I treći zadatak, je popravljanje naše pozicije na duing biznis listi Svetske banke – podvukao je Vučić.
Predsednik je dodao da je važno da Ana Brnabić ima stabilnu većinu u Skupštini.

Advertisements

– Možemo i da imamo 170 glasova, možda bi je podržali i Čanak i Jovanović i još neko. Ali, to ne znači da bi oni sutra podržali i zakone – objasnio je on.

– Važno je da mandatar i vlada imaju stabilnu većinu, a ne “kratkoročnu podršku – naglasio je on.

Predsednik Srbije rekao je da ministar Dušan Vujović sasvim sigurno ostaje i u novom kabinetu u Nemanjinoj 11.
– Razgovarao sam o tome i sa Anom, i Vujović sasvim sigurno ostaje ministar – otkrio je Vučić.

Odgovarajući na kritike da Ana Brnabić neće imati realnu političku moć, Vučić je konstatovao:

– Mene ne interesuje šta ti komentarišu. Ta žena nikada nije bila marioneta. Ni po prirodi, ni po karakteru. Da li mora da sarađuje? Mora. Da li će ona mene da ruši. Neće – naveo je Vučić.

Vučić je, osvrćući se na spekulacije da će Branko Ružić biti ministar, rekao da će to biti odluka Ane Brnabić.

– Moja želja je i da SPS bude snažniji. Da i PUPS bude što snažniji. Moja želja je da Savez Vojvođanskih Mađara bude što snažniji, da Jedinstvena Srbija bude što snažnija. I to ću reći mojim naslednicama u SNS kada budem odlazio. Moja politika je politika objedinjavanja – istakao je predsednik.

Odgovarajući na pitanje o članstvu Srbije u NATO, Vučić je rekao da je Srbija stekla visok stepen nezavisnosti upravo zbog toga što se držala neutralnosti.

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: