SVE JE BILA IZBORNA PREVARA! Metro se gradi tek 2027. godine

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Umesto bržih aktivnosti za izgradnju prve linije metroa, kako je obećavano u predizbornoj kampanji, gradska vlast je kao svoje prioritete za uređenje saobraćaja postavila izgradnju tunela između Savske…

 

… i Dunavske padine, proširenje BG voza i izgradnju parkirališta „Park and ride“ parkirališta za bicikle i obilaznicu od Ustaničke do Pančevačkog mosta.

Sve ovo navedeno je u nacrtu Izmena i dopuna regionalnog prostornog plana administrativnog područja grada Beograda, koji je gradska uprava dostavila na javni uvid.

Kao što je nedavno primećeno tokom predstavljana plana za izgradnju tunela između Savske i Dunavske padine, o čemu je Danas već pisao, ovaj plan prvo je rešenje koje direktno ukazuje da izgradnja metroa gradskoj vlasti još uvek nije u planu. Naime, jedan od ulaza u tunel nalazi se na mestu gde bi trebalo da bude, kako su gradski čelnici predstavljali, jedna od centralnih stanica metroa, a stručnjaci su upozorili da jedno i drugo, na istom mestu – ne mogu da se grade.

 

Iako su svoju kampanju za nedavno održane beogradske izbore zasnovali na obećanjima o metrou i prvoj liniji koja će ići od Makiškog polja do Ade Huje, a što je dosta kritikovano od strane stručnjaka i šire javnosti, gradske vlasti predloženim saobraćajnim rešenjima jasno pokazuju da metro još uvek nije ni u planu, te još uvek nije sigurno kuda će se njegova prva linija stvarno kretati.

Advertisements

 

To je zapisano i među redovima novog regionalnog prostornog plana administrativnog područja grada Beograda, u kome se, između ostalog, ostvarenje svih zadatih ciljeva za nova saobraćajna rešenja i rešavanja problema gužvi u gradu odlaže sa 2015. godine za 2033. godinu.

„U poglavlju „Implementacija“, potpoglavlje 5 „Prioriteti i mere i instrumenti implementacije do 2015. godine“ se menja i glasi: „Prioriteti i mere i instrumenti implementacije do 2033. godine“, navedeno je u novom planu.

 

Zatim se kao prioriteti do 2021. godine navode – tunel, BG voz, saobraćajnica od Ustaničke do Pančevačkog mosta i parkirališta za bicikle.

 

„Prioriteti do 2021. Godine – Izrada dokumentacije i izgradnja tunelske veze Savske i Dunavske padine sa novim (rekonstruisanim) mostom preko reke Save koji će u središnjem delu imati prostor za kretanje kapacitetnog šinskog sistema“, koji će se finansirati iz budžeta Grada i ostalih izvora, a za projekat je odgovorna gradska uprava.

 

DANAS.RS

Advertisements

error: