SVAŠTA! Albanci tuku, hapse i muče Srbe, Vučić poziva na mir!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Vučić se u ovim “kriznim” situacijama ponaša više nego čudno! Iako u toku cele godine voli da preti svima i da povisuje ton, tokom najnovije krize na Kosovu on je vrlo tih i miran.

 

Iako bi mnogi rekli da je i ovo predstava koja je dogovorena sa Prištinom, mi nećemo baš ići toliko daleko.

Ipak primetno je nešto što nas poprilično kopka. NAIME, Vučić i celokupni vrh Srbije tvrdi da je Kosovo Srbija i da su oni i dalje jedini lideri koji su u nadležnosti te teritorije. Iako je tako možemo videti da oni ne smeju ni da uđu na Kosovo jer im preti rizik od hapšenja.

Advertisements

 

Ako je Kosovo zaista Srbija, zašto srpska vojska i policija ne reaguju na napade Albanaca koji su jutros bacali čak i šok bombe na srpske civile? Umesto vojne akcije i konkretnih mera, Vučić smiruje strasti i poziva tamošnje Srbe na “kuliranje”.

Nije nikome jasno zašto je Vučić toliko opušten? 

Naravno da niko ne želi rat, ali jednostavno ne može druga vojska da napada građane Srbije a da nadležni organi i vojska naše države ne urade ništa. Ovo je više nego jasan pokazatelj da Kosovo više i nije Srbija, te da Vučić i kompanija nemaju nikakvu moć i vlast nad tom teritorijom. Barem je situacija takva na terenu. U praksi ono je i dalje srspko. Piše tako u Ustavu. 

 

Dnevni Žurnal

Advertisements

error: