SVAKA TI ČAST! Napustila je vlast jer ne želi da preda niški aerodrom!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Do nedavno odbornica vladajuće koalicije Jelena Đorđević ubuduće će u niškoj Skupštini nastupati kao samostalna poslanica, jer o sudbini aerodroma, kaže, ne želi da glasa po diktatu partije.

 

“Ovom prilikom neću govoriti o pretnjama i pritiscima kojima sam izložena, već samo želim javnost da obavestim da zapravo istupam iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija i da ću dalju borbu za Niš i Nišlije nastaviti kao nezavisan odbornik”, rekla je ona.

 

A sa nezavisne pozicije, predaju gradskog aerodroma državnim vlastima naziva “otimačinom veka”.

“Nisam htela da zaćutim i okrenem leđa građanima kao i našem gradu Nišu time što bih podržala neronske poteze aktuelnog gradonačelnika Niša, kao i njegove partijske glasačke mašinerije”, objašnjava Đorđević.

O pritiscima koje je trpela će, kaže, govoriti na sednici Skupštine na kojoj će se i glasati o predaji aerodroma. Datum tog zasedanja još nije objavljen, baš kao ni datum najavljene posete predsedniika Aleksandra Vučića.

 

Niš je već posetila ministarka i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koju ni nezadovoljstvo tamošnje javnosti, ni mišljenja stručne javnosti nisu pokelebala u stavu da je upravljanje državnom rukom najbolje rešenje za lokalni aerodrom.

Advertisements

“Znate, ja sam ovih dana stvarno slušala te ‘stručnjake’ i ja bih rekla da od tih ‘stručnjaka’ od te struke stoji samo možda njihova vožnja avionom. Postoji pokušaj da se od toga napravi neka politička cela priča, ovde nema politike ovo je pitanje interesa Srbije, razvoja cele Srbije, nije Niš van Srbije, Niš je u Srbiji, nije Srbija van Niša, Srbija je u Nišu”, rekla je Mihajlović.

 

Umesto obećanjima sa državnog vrha, u niškoj Nacionaolnoj koaliciji za decentralizaciju više veruju činjenicama i sopstvenoj proceni.

“Strategija aerodroma grada Niša pokazuje da taj aerodrom ima perspektivu. I to je nešto što su potvrdili određeni vrlo uticajni portali koji se bave analizom aviosaobraćaja, potvrdila je na kraju krajeva i agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja. A ko ne veruje u te podatke može slobodno da ode da pita taksiste Niša, da pita restorane u Nišu, da pita vlasnike hostela i hotela i da im oni kažu da isu u zadnje dve godine primetili da ima nekih novih svežih para i nekih novih turista u gradu Nišu”, kaže Danijel Dašić.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: